Ziarul electronic al arădenilor

Apel umanitar. Un copil de 6 ani are nevoie de ajutor financiar pentru un tratament medical

În lumea copilăriei, unde fiecare zi ar trebui să fie plină de jocuri și râsete, Antonio, un băiețel de șase ani, se confruntă cu o realitate pe care niciun copil nu ar trebui să o cunoască.

Imaginează-ți un copil care, până nu demult, sărea vesel pe orice trambulină și alerga spre cel mai înalt tobogan, iar acum, stă retras, temându-se că fiecare mișcare îi va aduce durere.

Așa începe povestea noastră, povestea lui Antonio Pantazi, care a fost diagnosticat cu tuberculoza vertebrală, o boală care i-a furat nu doar libertatea de a se juca, ci și zâmbetul care odată îi lumina chipul.

Cuvintele disperate ale mamei sale, Victoriana, vă vor atinge cu siguranță inima:

„Privindu-l pe Antonio luptându-se să se ridice din pat în fiecare dimineață, inima mea se sfâșie. Îmi aduc aminte cum îi străluceau ochii când vedea un parc de joacă; acum, aceeași privire este plină de frică și durere. El, care nu se temea de nimic, acum îmi cere ajutorul să stea în picioare sau să se miște fără să plângă. Începusem să sperăm după fiecare ședință de kinetoterapie, dar speranțele noastre se spulberau rapid, fără niciun rezultat. Odată, când durerea a devenit insuportabilă, a cerut chiar să folosească căruciorul surorii lui mai mici, deoarece nu mai putea să suporte să meargă. Vederea lui astfel, slăbit și încovoiat, mă face să mă simt neputincioasă. Este devastator să-ți vezi copilul suferind și să știi că nu ai resursele necesare să-l ajuți.”

Situația familiei Pantazi este una pe care nicio familie nu ar trebui să o întâmpine singură. Victoriana este acasă, în concediu de creștere a copilului, iar tatăl lui Antonio, Florin, deși se străduiește în rolul său de director general, găsește dificil să acopere costurile astronomice ale tratamentului medical necesar. Suma de 31.900 de euro pentru tratamentul la Spitalul Monza pare o sumă imposibil de atins.

Astăzi, vă cerem să vă alăturați nouă în această luptă pentru Antonio. Fiecare contribuție, mică sau mare, este un pas către recuperarea lui Antonio și spre redobândirea zâmbetului care îi aparține. Vă rugăm să donați și să împărtășiți povestea lui cu alții. Împreună, putem reda unui copil copilăria furată de boală.

Despre diagnostic

Tuberculoza este o boală infecţioasă determinată de Mycobacteruim tuberculosis. După localizarea pulmonară, a doua localizare ca frecvenţă este cea vertebrală (spondilodiscită tbc), în special la nivelul regiunii toracale inferioare și joncţiunii toraco-lombare, urmată de localizarea cervicală. Localizarea infecţiei la nivelul joncţiunii cervico-toracale este excepţional de rară.

Tuberculoza este frecventă în ţările în curs de dezvoltare și se întâlnește destul de rar în Europa, în special datorită nivelului de trai mai ridicat cât și al vaccinării BCG care determină producerea de anticorpi anti Mycobacterium tuberculosis, protejând astfel organismul de infecţie. În ţările dezvoltate boala se întâlnește la populaţia cu nivel socio-economic precar, la consumatorii de droguri sau la cei infectaţi HIV.

Vă mulțumim pentru generozitate și pentru că alegeți să fiți parte din acest capitol plin de speranță în viața lui Antonio.

Denumire entitate: Asociația „Salvează o inimă”

CIF: 31015982

Cont RON: RO05BTRL00701205W82870XX

Cont EUR: RO28BTRLEURCRT00W8287001

Cont USD: RO68BTRLUSDCRT00W8287001

Cod SWIFT: BTRLRO22

Cod BIC: BTRL

Banca: Banca Transilvania Botoșani

Vă rugăm să specificați în transferul bancar, la detaliile plății, numele ANTONIO PANTAZI.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Asociația „Salvează o inimă”. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.