Ziarul electronic al arădenilor

Conducători auto depistați sub influența alcoolului la volan

Mai multe persoane care conduceau autovehicule în timp ce se aflau sub influența băuturilor alcoolice sau nu dețineau permise de conducere au fost depistate pe drumurile din Arad, de polițiștii rutieri.

Astfel, un bărbat de 45 de ani, din Arad, a fost depistat de polițiștii de la Biroul Rutier în timp ce conducea un autoturism, pe strada Ardealului. În urma testării bărbatului cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, s-a constatat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, polițiștii au depistat un tânăr care avea o alcoolemie de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul, de 26 de ani, a fost depistat de polițiștii din Vinga, în timp ce conducea un autoturism pe DC 98, pe raza localității.

Un alt tânăr, de 27 de ani, din Ineu, a fost depistat în trafic de polițiștii din acest oraș în timp ce conducea un autoturism, având o alcoolemie de 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Oamenii legii au mai identificat un tânăr de 27 de ani, care conducea un autoturism pe Calea Timișorii din municipiu, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Conform procedurii, în toate cazurile de conducere sub influența alcoolului s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcolemiei, pe numele celor în cauză fiind întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.

IPJ Arad a mai anunțat că polițiștii rutieri cercetează doi bărbați care au condus autoturisme în timp ce se aflau sub influența alcoolului, aceștia fiind implicați în evenimente rutiere soldate exclusiv cu pagube materiale.

Polițiștii orașului Lipova cercetează un bărbat de 42 de ani, din Vladimirescu, care, în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din localitatea Covăsânț, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un stâlp de pe marginea drumului. În urma testării șoferului cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cu o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat a condus un bărbat din Gurahonț, de 59 de ani, un autoturism pe raza aceleiași localități.

Pe fondul consumului de alcool, într-o curbă la dreapta, bărbatul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, derapând și intrând în coliziune cu parapeții de beton de pe margine drumului.

În ambele cauze s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolmeiei, în cauze fiind întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere pe drumurile publice.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.