Ziarul electronic al arădenilor

Concurenţă de patru candidaţi pe o catedră, în medie, la examenul de titularizare

Peste 150 de candidaţi înscrişi în judeţul Arad la examenul de titularizare au lipsit de la proba scrisă a concursului ori s-au retras după primirea subiectelor, pentru a nu le mai fi corectate lucrările, cei 454 rămaşi concurând pentru doar 114 catedre disponibile.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad au declarat joi, pentru Agerpres, că din cei 611 candidaţi înscrişi şi validaţi pentru a participa la concursul naţional de ocupare a posturilor didactice, 69 nu s-au mai prezentat la proba scrisă, iar 88 s-au retras „din motive personale“ imediat ce au primit subiectele. În acest fel, lucrările lor nu vor mai fi corectate şi nu există riscul de a primi o notă mică.

Cei 454 de candidaţi rămaşi în concurs au la dispoziţie doar 114 catedre titularizabile, astfel încât există o concurenţă medie de patru candidaţi pe un post.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Arad, Emilia Soriţeu, a declarat că cea mai mare concurenţă se înregistrează pentru posturile de educatoare şi învăţători.

Cei care nu vor fi angajaţi pe perioadă nedeterminată pot ocupa posturi de suplinitori, dacă au obţinut minimum media 5,00, la nivel de judeţ existând 306 locuri disponibile.

Afişarea rezultatelor la titularizare va avea loc pe 23 iulie, iar contestaţiile vor putea fi depuse pe 23 şi 24 iulie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să aibă loc pe 30 iulie.

Pe 31 iulie se va defăşura repartizarea pe posturi a candidaţilor care au obţinut minimum media 7,00 la examen.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.