Ziarul electronic al arădenilor

CET Arad a furnizat în sezonul rece cea mai puţină căldură din istorie

Producătorul de energie termică din Arad, CET Hidrocarburi, a furnizat în sezonul rece 2023 – 2024 cea mai puţină căldură din istorie, pe fondul temperaturilor tot mai ridicate înregistrate de la un an la altul, cu 15.803 mai puţine gigacalorii decât în sezonul anterior.

Potrivit informaţiilor transmise, joi, de CET Hidrocarburi, la solicitarea Agerpres, în iarna care s-a încheiat a fost furnizată cantitatea de 195.272 gigacalorii de energie termică pentru încălzire, faţă de 179.469 gigacalorii în iarna precedentă, când de asemenea cantitatea a fost mai mică faţă de anii anteriori.

„Datorită temperaturilor exterioare în sezonul rece 2023-2024, s-a furnizat cea mai mică cantitate de agent termic din istorie”, au precizat reprezentanţii CET Hidrocarburi Arad.

În toamna anului trecut, temperaturile exterioare ridicate au amânat cu câteva săptămâni începerea furnizării agentului termic pentru încălzirea locuinţelor din municipiul Arad, pornirea căldurii având loc etapizat abia din 6 noiembrie. În general, încălzirea locuinţelor începea în prima parte a lunii octombrie.

Totodată, furnizarea căldurii a fost oprită în 4 aprilie, mai repede faţă de anii anteriori, tot pe fondul temperaturilor ridicate. Totuşi, un val de frig a determinat conducerea centralei să repornească căldura din 17 aprilie, dar numai pentru câteva zile.

CET Hidrocarburi, având ca acţionar 100% Consiliul Local Municipal Arad, mai are aproximativ 20.000 de locuinţe racordate, faţă de 43.000 câte erau în 1990.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.