Ziarul electronic al arădenilor

Angajaţii de la Agenţia de Mediu din Arad au protestat pentru salarii mai mari

Angajaţii de la Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Arad au protestat spontan, joi, timp de două ore, în faţa sediului, acuzând că sunt discriminaţi faţă de colegii din Bucureşti, care ar încasa salarii cu 15 – 17% mai mari, astfel că solicită eliminarea „inechităţilor”.

În jur de 35 de angajaţi au protestat în stradă cu pancarte pe care erau trecute mesaje precum „Stop discriminare” sau „Mereu uitaţi, niciodată respectaţi”.

Protestul spontan s-a desfăşurat între orele 10.00 şi 12.00, timp în care a fost suspendată activitatea cu publicul, simultan cu sistarea activităţii de emitere a documentelor de mediu.

„Suntem nemulţumiţi de faptul că salariile noastre au rămas la acelaşi nivel faţă de decembrie 2023, practic, noi fiind omişi din cadrul OUG 128/2023 privind egalizarea la nivel central. Prin acel OUG, o serie de instituţii de la nivel teritorial, de exemplu cele aflate în subordinea Ministerului Muncii, au fost salarizate la nivel central, instituţiile din cadrul agenţiilor judeţe pentru protecţia mediului fiind omise alături de alte categorii de bugetari. Noi la nivel teritorial îndeplinim aceleaşi atribuţii ca şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, în subordinea căreia ne desfăşurăm activitatea. Dorim ca alinierea noastră salarială să se realizeze ca şi în cazul altor colegi la nivelul autorităţii centrale”, a declarat Ramona Buza, sindicalist.

Ea a acuzat „inechitatea salarială şi discriminarea care persistă de ani de zile” şi a spus că au existat promisiuni pentru alinierea salariilor, dar acestea nu au fost respectate.

Participanţii la protest au spus că au salarii cu 15 – 17% mai mici decât colegii din structura centrală şi au ameninţat că vor continua protestele dacă nu se elimină această „discriminare”.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.