Preocupați de creșterea alarmantă a nivelului de poluare și de distrugere a stratului protector de ozon, oamenii încearcă în permanență să identifice acele soluții care să contribuie la scăderea rapidă a acestor probleme majore cu care se confruntă în noul mileniu.
Gazele naturale se îndreaptă către epuizare, la fel cum se întâmplă și în cazul rezervelor de petrol, iar lemnul din păduri începe să fie protejat.
Prin urmare, în condițiile în care energia vie este mai dificil de captat în anumite zone, care este soluția cea mai simplă, economică și benefică atât pentru om, cât și pentru natură?
Centrala peleți (pe https://www.qmag.ro/centrale-pe-peleti sunt disponibile modele care oferă un nivel ridicat al randamentului termic și sunt alternative perfecte pentru orice locuință) s-a evidențiat prin utilizarea peletelui ca sursă de generare a căldurii.
Confecționat din resturi de natură lemnoasă, acest compozit arde fără să genereze noxe dăunătoare mediului înconjurător și beneficiază de avantajul de a fi foarte ieftin, atât ca mod de obținere, cât și în ceea ce privește prețul de achiziție. Puterea sa termică este cu mult superioară multor altor surse generatoare de căldură, iar densitatea ridicată îl face foarte ușor de transportat și de stocat.
Spre deosebire de gazele naturale care necesită rețele speciale de transport (iar costurile adiționale legate de proiect și traseul de urmat în locuință sunt foarte ridicate), o tonă de peleți nu ocupă un spațiu foarte întins într-o gospodărie. Iar un alt beneficiu în acest sens este dat de faptul că nivelul de ardere al peletelui este complet, ceea ce înseamnă că nu mai rămân resturi cantitative inseminate (cenușă), precum în cazul sobelor cu lemne.
Un alt exemplu elocvent în ceea ce privește centralele pe peleți este oferit de nivelul redus de combustibil în decursul unui an calendaristic. Pe Qmag.ro există o serie de astfel de dispozitive de încălzire care nu consumă mai mult de 2-2, 5 tone de combustibil anual, așa că, la nivel de costuri de achiziție, o astfel de centrală pe peleți reprezintă o excelentă alternativă pentru orice gospodărie.
Automatizarea procesului de ardere a acestor centrale îi permite utilizatorului să se ocupe doar de partea de alimentare și de curățare a arzătorului. Nu trebuie uitat nici beneficiul oferit de către cenușa care este colectată în urma arderii peleților, aceasta putând fi utilizată ca un compozit de îngrășare a solului, dat fiind faptul că nu conține substanțe și elemente dăunătoare pământului.
Descoperă toate avantajele oferite de către o astfel de centrală și bucură-te de o experiență de încălzire care ajută la protejarea pe termen îndelungat a Terrei!