Ziarul electronic al arădenilor

Ce trebuie sa faci in casa pentru a-ti imbunatati starea de spirit? 3 aspecte de luat in considerare

In casa este musai sa te simti intotdeauna in largul tau, iar starea de spirit trebuie sa fie una pozitiva, fie ca iti ofera energia de care ai nevoie pentru a-ti indeplini sarcinile de zi cu zi, fie ca te ajuta sa te relaxezi dupa o zi grea.

Pentru acest lucru, ai nevoie, in primul rand, de familia care iti asigura suportul moral de care ai nevoie si cu care trebuie sa petreci timp zilnic.

Cu toate acestea, un rol esential pentru starea ta de spirit il reprezinta si ambientul pe care ti-l ofera propria locuinta. De aceea, trebuie sa oferi o atentie suplimentara catorva aspecte cu ajutorul carora poti reduce nivelul de stres si iti poti imbunatati starea psihica.

Iata cateva sfaturi utile pentru a te bucura mai mult de ambientul locuintei tale

Casa ta nu trebuie sa fie primitoare doar pentru oaspeti. Tu si familia ta petreceti aici mai mult timp decat orice musafir si este important ca voi sa va simtiti bine in propria locuinta, inainte de toate. Cu putin efort, poti face din casa ta un loc in care starea ta de spirit sa se imbunatateasca de la sine din momentul in care ai pasit pe usa.

Decorul

Poate cel mai important rol in influentarea starii de spirit il joaca decorul. Acesta reprezinta aspectul care te ajuta sa te simti in largul tau, chiar si atunci cand nu ai sarcini casnice de dus la capat, ci doar vrei sa te relaxezi. Astfel, este important sa-ti alegi un decor care sa scoata in evidenta personalitatea ta. De exemplu, poti folosi elemente de decor care fac referire la pasiunile tale, cum ar fi articole sportive, diplome castigate sau poze din diferite ipostaze care iti provoaca amintiri placute.

Cromatica

Culorile iti influenteaza in mod obligatoriu starea de spirit, ceea ce este un fapt dovedit stiintific. Astfel, cromatica pe care o alegi va avea un impact semnificativ si iti va oferi un plus de energie, te poate ajuta sa te relaxezi sau te poate obosi, in functie de alegere. Evita sa alegi combinatii de culori stridente ori culori prea inchise. Alege o culoare de baza si diversific-o prin cateva nuante. De asemenea, alege culori relaxante in dormitoare si culori energice in camera de zi pentru a te bucura atat de odihna, cat si de productivitate.

Luminozitate

Lumina este o sursa directa de energie. Astfel, este important sa ai acces la lumina naturala, dar si sa il poti limita. Pentru acest lucru, alege anumite modele de perdele care permit luminii naturale sa intre in casa, limitand intensitatea acesteia, si care coloreaza intreaga incapere. Nu uita si de lumina artificiala care poate sa-ti asigure un ambient placut si pe timp de seara.

Prin urmare, ofera maximul de atentie modului in care amenajezi casa, astfel incat sa ai parte de un ambient placut in fiecare zi. In acest fel, te vei bucura de clipe placute inca din momentul in care intri in locuinta.

sursa foto: envato.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.