Ziarul electronic al arădenilor

Ce sunt dereglările hormonale și cum le putem ține sub control?

De cele mai multe ori, dereglările hormonale la femei sunt puse pe seama funcționării incorecte a ovarelor sau a altor părți componente ale sistemului endocrin. Realitatea este alta însă.

Mediul în care trăim ne influențează mai mult decât am crede starea de spirit și de sănătate. Alimentația nesănătoasă, stresul zilnic de la muncă și poluarea reprezintă factori declanșatori ai dezechilibrelor hormonale.

Hormonii sunt responsabili de starea noastră de spirit, de libidoul și energia pe care le avem, iar atunci când aceștia nu sunt în perfectă armonie cu restul organismului, se produce un dezechilibru. Pentru a ne menține echilibrul hormonal, este foarte important să urmăm o dietă alimentară bazată pe legume și fructe, să consumăm suficientă apă și să respectăm orele de somn.

Însă într-o lume atât de agitată, în care timpul trece foarte repede, iar task-urile de la locul de muncă curg unul după altul, echilibrul nu prea își are locul. Și atunci nu ne rămâne decât să apelăm la suplimente naturiste.

Cum se manifestă dezechilibrele hormonale și care sunt cauzele?

Dezechilibrele hormonale afectează în principal aparatul reproducător, simptomele sale manifestându-se în perioada ciclului menstrual și, mai ales, la menopauză. O soluție naturală eficientă la care poți apela pentru a regla aceste dezechilibre și pentru a readuce armonia în organismul o reprezintă suplimentele alimentare din plante.

De exemplu, dacă ești convinsă că situația neplăcută în care te afli are drept cauze problemele de natură hormonală, cum ar fi nivelul de estrogen scăzut, un tratament naturist pe bază de plante speciale poate fi exact ceea ce ai nevoie pentru a te simți din nou tu însăți. Dacă, în schimb, te apropii de perioada în care menstruația se va opri, un supliment pentru menopauză poate fi de un real ajutor în combaterea simptomelor cauzate de aceasta – bufeuri, stări febrile, nervozitate, anxietate.

Poți suferi de pe urma dezechilibrelor hormonale chiar și atunci când nu te afli într-una dintre aceste situații. Îți poți da seama că te confrunți cu o astfel de problemă dacă ai următoarele simptome: modificări bruște de dispoziție, acnee, secreție excedentară de sebum, oboseală, amețeală, stări de greață, dureri de cap, depresie, retenție de apă, diminuarea apetitului sexual și multe altele asemănătoare.

Cauzele pot fi diverse, de la tulburări de alimentație, odihnă insuficientă și stres zilnic, până la probleme de ovulație, nașteri, tratament cu anticoncepționale și poluare. Cum nu ai control asupra niciunuia dintre acești factori, cea mai bună soluție pentru a ține sub control fluctuațiile hormonale sunt suplimentele naturiste.

Suplimentele naturiste – metoda eficientă de combatere a dezechilibrelor hormonale

Tratamentele naturiste pentru dereglările hormonale sunt realizate din plante special alese pentru diferitele afecțiuni de natură endocrinologică. Cercetătorii din domeniu au efectuat investigații ample și au testat foarte mult timp efectele anumitor plante asupra organismului, în special asupra eficienței lor în dezechilibrele hormonale.

Așa au luat naștere suplimentele naturiste și pastilele pentru bufeurile de la menopauză. De exemplu, suplimentul Shecure de la Ayurmed are la bază șase plante cu efecte miraculoase asupra stărilor neplăcute produse de problemele endocrine. Acesta are capacitatea de a readuce echilibrul psiho-emoțional feminin, de a ameliora neplăcerile resimțite ca urmare a nivelului scăzut de estrogen și pe cele din timpul ciclului menstrual, fiind un produs 100% natural, fără conservanți sau coloranți.

Ayurmed, un brand care s-a dedicat încă din anul 1999 promovării vindecării pe cale naturistă, cu ajutorul tradiției ayurvedice, susține că bogăția nesecată a naturii este sursa noastră de energie, este doctorul cel mai bun al oricărei afecțiuni. Membrii echipei Ayurmed ne îndeamnă să alegem de fiecare dată calea naturii!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.