Ziarul electronic al arădenilor

Ce să ai în vedere când utilizezi un generator de curent electric?

Înainte de a trece la subiect și de a discuta despre regulile de utilizare ale unui generator de curent electric, trebuie să clarificăm ce este acest aparat și ce principiu de funcționare are la bază.

Definiția generatorului de curent electric este oarecum deductibilă din însuși numele său: un mecanism/aparat care transformă energia mecanică în energie electrică pentru a permite derularea activităților fără probleme în momentele în care curentul electric este întrerupt.

Cum folosești corect generatorul de curent?

Generatorul de curent electric poate fi de folos atât utilizatorilor individuali, cât și celor industriali. Având în vedere că întrebuințările sale sunt diverse, este firesc ca și modul de construcție, dimensiunile și specificațiile tehnice ale acestui echipament să fie diferite.

Astfel, aparatele destinate uzului casnic au dimensiuni mai mici și sunt proiectate în așa fel încât utilizarea lor să fie mai facilă. Singurul aspect căruia trebuie să-i acordați o atenție specială este locul de depozitare, care trebuie să fie ferit de umezeală.

Referitor la generatoarele de curent industriale, regulile de utilizare sunt mai importante și, obligatoriu, de urmat. Folosirea lor în neconformitate cu acestea poate atrage după sine accidentări grave. Iată câteva dintre cele mai importante reguli:

  • asigurați-vă că încăperea în care este amplasat generatorul de curent este bine aerisită și suficient de mare pentru a permite verificarea periodică a aparatului;
  • lubrifianții și combustibilii sunt soluții inflamabile, așa că manevrați-le cu foarte mare atenție;
  • grupul electrogen industrial este un echipament de mari dimensiuni, care produce un zgomot foarte puternic. Pentru a nu deranja liniștea publică, este recomandată alegerea unui model prevăzut cu o carcasă rezistentă, care să mențină zgomotul în interior;
  • foarte mare atenție la amplasarea generatorului de curent electric! În timpul funcționării, acesta poate atinge temperaturi foarte ridicate, motiv pentru care ar trebui montat la cel puțin un metru distanță de orice clădire sau echipament, conform legislației în vigoare;
  • așezarea generatorului electric trebuie făcută doar pe plan drept, perfect orizontal, pentru ca funcționarea lui să se desfășoare în cele mai bune condiții;
  • personalul care se va ocupa de investigarea periodică a generatorului trebuie să își ia toate măsurile de siguranță, mai exact să poarte un echipament de protecție special ori de câte ori se află în apropierea aparatului.

De asemenea, pentru a preîntâmpina orice fel de probleme legate de funcționarea generatorului, trebuie să vă asigurați că firma de la care îl achiziționați este specializată în acest domeniu și dispune de o experiență vastă pe piața de profil. Totodată, materialele din care este realizat grupul electrogen trebuie să fie de cea mai bună calitate.

ENERGEN – generatoare de curent electric adaptate oricărui domeniu de activitate

Și pentru că tot am adus vorba de companii serioase și cu o experiență considerabilă în domeniul producerii de generatoare electrice, nu putem să nu amintim de ENERGEN.

Această companie este specializată în generatoare de curent Diesel industriale, destinate susținerii activității unor instituții publice și private, unor firme și spații de depozitare/producție de dimensiuni considerabile, în care întreruperea alimentării cu energie electrică poate aduce pierderi semnificative.

Membrii ENERGEN s-au confruntat adesea cu întrebările post-vânzare venite din partea beneficiarilor, referitoare la modul de utilizare a generatoarelor, cele mai multe probleme apărând în urma nerespectării celor mai simple reguli, cum sunt cele pe care le-am menționat mai sus. Pe lângă serviciile de consultanță oferite, compania oferă spre vânzare unele dintre cele mai performante generatoare de curent electric Diesel și pe gaz, capabile să susțină energetic orice mediu în care sunt montate.

Alege să ai încredere într-un brand specializat în producerea și comercializarea unor soluții energetice pe termen lung, brand ce colaborează cu nume mari în domeniu (Iveco, Mitsubishi Diesel Engine, Perkins, Volvo Penta etc.)!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.