Ziarul electronic al arădenilor

Ce investiții le promite primarul Falcă arădenilor în 2019

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, și viceprimarii Călin Bibarț și Levente Bognar, au prezentat un bilanţ al investiţiilor demarate sau derulate în anul 2018 şi au prezentat proiectele care vor fi prioritare în acest an.     

Bilanțul pe anul trecut și proiectele pentru 2019 au fost prezentate miercuri, într-o conferință de presă.

Primarul Gheorghe Falcă a spus că investiţiile derulate de municipalitatea arădeană sunt grupate pe patru direcţii de finanaţare, respectiv buget local, buget naţional, împrumuturi şi, evident, fonduri europene.

„Cert este că până în luna martie, Aradul va avea proiecte europene depuse, în valoare de 147 milioane de euro. În acest ciclul financiar, municipiul va atrage peste 100 milioane de euro. În 2019,  avem deja procedura de licitaţie pentru achiziţionarea a 10 tramvaie, avem procedura de licitaţie pentru a realiza exteriorul Teatrului Clasic «Ioan Slavici», avem în lucru reabilitarea Colegiului Economic, vom finaliza licitaţia pentru reabilitarea integrală a Colegiului Naţional «Elena Ghiba Birta»“, a spus Falcă.

Primarul a mai afirmat că, anul acesta, vor fi amplasate primele rampe subterane, în cartierele Alfa şi Confecţii şi vor fi amenajate primele parcări supraterane în cartierele  Alfa şi Micălaca.

„Este un pas extrem de important pentru municipalitate. În 2019, vom continua proiectul de Regenerare Urbană în valoare de 50 milioane de euro. Sperăm să reuşim finalizarea procedurile de licitaţie pentru parcările subterane din Pieţele Catedralei şi «Avram Iancu» şi evident reabilitarea integrală a acestor pieţe. În parteneriat cu cetăţenii vom începe reabilitarea faţadelor. Municipalitatea şi-a asumat deja că va reface faţadele a 12 clădiri. Sperăm ca cetăţenii să contribuie în zonele în care nu deţinem proprietăţi astfel încât anul 2019 să fie anul de dinamizare a reabilitării faţadelor din municipiul nostru”, a declarat primarul Aradului.

La rândul său, viceprimarul Levente Bognar a declarat că: „s-a muncit mult până să ajungem în această fază a proiectelor“.

„Ne bucurăm că putem sprijini tot ce este în interesul municipiului şi al cetăţenilor. În acest sens consider că este greu să spunem care este cel mai important proiect pentru municipiu, sau pentru cetăţeni, dar sunt câteva realizări deosebit de spectaculoase. Reabilitarea Palatului Cultural este una dintre acestea. Prin astfel de investiţii reuşim să aducem spaţiile culturale la un nivel corespunzător. La fel se va întâmpla şi în cazul Teatrului Clasic. Este o necesitate demult discutată şi sperăm că şi această investiţie se va realiza”, a declarat Bognar.

Viceprimarul Călin Bibarț a precizat că în acest an vor fi finalizate mai multe proiecte. „Până în 2020 vom avea liceele de pe Bulevardul Dragalina refăcute şi vom avea toate motivele să ne mândrim cu asta. În ceea ce priveşte bazinul de înot, că tot am fost întrebat, acesta e terminat de două luni, dar nu vom putea să-l dăm în administrare până ce nu îl vom prelua de la Compania Națională de Investiții. Îmi exprim acest regret pentru în ultima perioadă am purtat o serie de discuţii pe această temă cu Bucureştiul şi nu s-a întâmplat nimic. Sper ca în primăvară să fie funcţional”, a afirmat Călin Bibarţ.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.