Ziarul electronic al arădenilor

Astra Vagoane Călători din Arad are viitorul asigurat

Valer Blidar, proprietarul Astra Vagoane Călători din Arad, unul din cei mai mari jucători de material rulant, spune că, în următorii doi ani, ca urmare a con­trac­telor câştigate, fabrica va lucra la capacitate maximă.

„M-am liniştit acum. Dacă luna aceasta fabrica lu­crează la 60% din capacitate, de luna viitoare vom lucra la capacitate maximă, chiar depăşim capacitatea. Avem contractate 62 de tramvaie prin câştigarea licitaţiilor la Cluj-Napoca, Oradea şi Galaţi (unde compania a fost singurul ofertant – n.red).

Mai avem de pro­dus vagoane şi pentru Cehia. Anul aces­ta vom avea o creştere a cifrei de afa­ceri, ne ocupăm de tot ce înseam­nă pregătirea de fabricaţie, omolo­gări, dar anul de top va fi 2020“, a spus, pentru ZF, Valer Blidar, unul din­tre puţinii an­tre­prenori care deţin fabrici con­struite în perioada indus­tria­lizării masive a României din anii ‘70 – ‘80.

Fabrica a fost singurul ofer­tant la licitaţiile de tram­vaie din Cluj-Napoca, Ora­dea şi Galaţi şi s-a înscris la două li­ci­taţii in­ter­naţionale pentru va­goane.

Anul trecut, fabrica a lu­crat la capa­citate de doar 30%  potrivit datelor anterioare, afacerile fiind în uşoară creştere faţă de anul anterior.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.