Ziarul electronic al arădenilor

Căutarea copilului de 7 ani, dispărut în zona localității Vânători, continuă

Autorităţile continuă căutarea copilului de 7 ani dispărut sâmbătă în zona localităţii arădene Vânători, fiind folosite drone aduse de voluntari, care vor survola locuri greu accesibile de pe o rază de 30 de kilometri, în timp ce copiii care l-au văzut ultima dată pe Sebastian Corbei sunt audiaţi cu ajutorul unui psiholog.

Primarul comunei Mişca, de care aparţine satul Vânători, Tiberiu Haasz, a declarat, joi, „este cea mai mare operaţiune de căutare-salvare care a avut loc vreodată“ în zonă.

„Este inexplicabil cum după atâtea zile de căutare, practic suntem în a şasea zi de când a dispărut acest copil, nu este găsit. A fost verificat aproape fiecare metru pătrat, canale cu apă, câmpuri, drumuri, şanţuri, dar nici urmă. Îl cunoşteam pe acest copil, era tare descurcăreţ, cunoştea zona, ştia să ajungă acasă din orice loc, nu ne explicăm cum a dispărut fără urmă“, a spus primarul, citat de Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, Adina Aconstantinesei, a declarat, pentru Agerpres, că sunt audiaţi copiii cu care Sebastian a fost la o stână de la marginea satului, de unde a dispărut ulterior. Audierea acestora se va face cu ajutorul unui psiholog.

Conform sursei citate, căutările de joi au loc într-o zonă extinsă, cu o rază de 30 de kilometri de casa copilului, fiind incluse localităţi învecinate.

După ce căutările cu elicopterul, desfăşurare zilele trecute, nu au condus la niciun rezultat, joi au fost aduse de voluntari drone, care vor survola mai multe locuri greu accesibile.

În total, aproximativ 100 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă participă la căutări, alături de zeci de voluntari.

Sebastian Corbei, în vârstă de 7 ani, a fost văzut ultima dată sâmbătă, în jurul orei 16,30, la o stână de lângă localitatea Vânători. El plecase de acasă sâmbătă dimineaţă, la joacă în sat, ulterior alăturându-se altor copii pentru a merge la stână însoţiţi de un localnic bătrân.

Mama copilului a sunat la 112 sâmbătă seară, la ora 19.00, pentru a anunţa dispariţia, când a constatat că acesta nu se întoarce acasă. Căutările au început imediat şi au avut loc şi pe parcursul primei nopţi, dar nu a fost găsit pe o rază de 20 de kilometri distanţă de casa familiei.

UPDATE 3 Copil de 7 ani, dat dispărut de părinţi. Autoritățile au început căutarea lui

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.