Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE 3 Copil de 7 ani, dat dispărut de părinţi. Autoritățile au început căutarea lui

Poliţişti şi forţe ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad caută, sâmbătă seară, un copil de şapte ani (foto) care a dispărut de acasă în cursul dimineţii, fiind cercetat un câmp din zona localităţii Vânători.

Purtătorul de cuvânt al ISU Arad, George Pleşca, a declarat că forţele au fost mobilizate după ce părinţii copilului, care se numește Sebastian – Ionel Corbei, au sunat la 112 şi au cerut ajutor.

„Apelul a fost făcut de către mama băiatului, care a menţionat că minorul a plecat să se joace, cândva în această dimineaţă, şi nu s-a întors acasă“, a spus Pleşca.

ISU a trimis echipaje de salvare şi un echipaj SMURD, care fac căutări la marginea satului în care locuieşte familia. De asemenea, au fost mobilizaţi şi poliţişti.

Primarul comunei Mişca, de care aparţine satul Vănători, Tiberiu Haasz, a declarat, pentru Agerpres, că familia din care face parte copilul dispărut este una numeroasă.

„Este o familie cu 13 copii, dar majoritatea sunt mari, unii deja au şi ei familie. Sunt oameni mai nevoiaşi. Încă nu e clar în ce împrejurări a plecat copilul singur de acasă, părinţii spun că a ieşit la joacă“, a spus primarul, care a mers pe teren pentru a ajuta echipele de căutare.

UPDATE

ISU Arad a informat, în jurul orei 20.30, că la acțiunea de căutare participă echipe operative formate din polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciul pentru Acțiuni Speciale, 10 polițiști de la Poliția orașului Chisineu-Criș, 5 jandarmi, autospeciala cu termoviziune a Poliției  de Frontieră, precum și 40 de voluntari din localitatea Vărșand.

„Căutările se desfășoară cu dificultate din cauza condițiilor meteo (ceață). ISU a suplimentat forțele cu încă 5 salvatori“, au precizat reprezentanții ISU Arad.

UPDATE 2

Aproximativ 200 de persoane, majoritatea voluntari, participă duminică dimineaţă la căutarea copilului de 7 ani a cărui dispariţie a fost anunţată sâmbătă seara de către mama sa care spune că, în dimineaţa aceleiaşi zile, băiatul a plecat la joacă în sat şi nu s-a mai întors acasă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean  Arad, Adina Aconstantinesei, a declarat, pentru Agerpres, că operaţiunea de căutare a continuat în zona localităţii Vânători şi pe parcursul nopţii, când s-au alăturat mai multe forţe.

Conform sursei citate, s-a acţionat pe o rază de circa 20 de kilometri de casa băiatului, cu ATV-uri, maşini de teren, câini antrenaţi şi camere de termoviziune.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, a precizat că, pe timpul nopţii, căutările au fost îngreunate de ceaţa densă şi de temperaturile scăzute, care au ajuns la minus 5 grade Celsius.

Pleşca a menţionat că mama copilului a sesizat dispariţia la 112 abia sâmbătă la ora 19.00, deşi acesta era plecat de acasă de dimineaţă. Ea a spus că băiatul de 7 ani a plecat să se joace în sat şi nu s-a mai întors seara.

Totuşi, unii localnici au declarat autorităţilor că băiatul a plecat, împreună cu alţi copii, la o stână de oi de la marginea satului, fiind duşi acolo de un localnic. Copilul s-ar fi îndepărtat de grup la un moment dat şi nu a mai fost găsit.

La căutări participă, duminică dimineaţă, aproximativ 200 de persoane, majoritatea voluntari din zonă, dar şi echipaje ale Poliţiei, Jandarmeriei, Poliţiei de Frontieră şi ISU.

În funcţie de condiţiile meteo, autorităţile ar putea folosi la căutări un elicopter şi drone.

UPDATE 3

La acțiunea de căutare a copilului de 7 ani a fost adus și un elicopter al MAI.

foto&video: IPJ Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.