Ziarul electronic al arădenilor

Arădean condamnat pentru furt, identificat după ce angajaţii unei instituţii au crezut că are nevoie de ajutor

Un arădean condamnat la închisoare pentru furt şi dat în urmărire a fost identificat de poliţişti în Sibiu, după ce angajaţii unei instituţii au crezut că bărbatul are nevoie de ajutor, pentru că era incoerent în exprimare şi neîngrijit.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, agenţii postului din Şelimbăr au fost solicitaţi telefonic pentru a se deplasa la sediul unei instituţii publice, unde un bărbat „manifesta un comportament suspect“.

„Poliţiştii au răspuns solicitării în regim urgent, astfel că la sediul societăţii au identificat o persoană de sex masculin îmbrăcată într-o ţinută neîngrijită, având asupra sa un rucsac şi fără a putea oferi, în mod coerent, informaţii personale. Având în vedere că bărbatul nu avea asupra sa niciun act de identitate, poliţiştii l-au condus la sediul poliţiei. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul, în vârstă de 26 de ani, domiciliat în Arad, figurează în bazele de date ca urmărit conform mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Gurahonţ“, se arată în comunicat.

Purtătorul de cuvânt al IPJ, Luciana Lazăr, a precizat, pentru Agerpres, că angajaţii instituţiei au crezut că bărbatul este bolnav şi are nevoie de ajutor, pentru că nu putea vorbi coerent. El intrase în clădire fără să poată explica ce doreşte şi fără să poată spune cine este, astfel că angajaţii au sunat la 112.

Arădeanul, condamnat la doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt, a fost preluat de către poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale Sibiu şi încarcerat în Penitenciarul Aiud.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.