Ziarul electronic al arădenilor

UPDATE Căsuţe de camping de pe malul Mureșului, cuprinse de un incendiu

VIDEO Câteva căsuţe de camping aflate pe malul Mureşului, în municipiul Arad, au luat foc, joi după-amiază, fiind distruse complet.

Baza sportivă respectivă are nouă căsuţe în camping, iar trei au fost cuprinse de flăcări, fiind observate de un şofer care a sunat la 112.

„Propagarea focului a fost favorizată de vântul puternic, vegetaţia uscată înaltă din perimetrul bazei şi de materialul din care sunt făcute căsuţele, respectiv lemn foarte uscat. Trei au fost cuprinse de flăcări şi au fost distruse complet, dar exista pericol de propagare şi la altele sau la o clădire administrativă din vecinătate“, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, citat de Agerpres.

Chiar în vecinătatea campingului se află patinoarul municipal şi clădirile administrative ale acestuia, însă pompierii au reuşit să lichideze flăcările înainte ca imobilele să fie afectate.

Conform sursei citate, incendiul ar fi fost declanşat de persoane fără adăpost care locuiau în unele dintre căsuţe, abandonate de mai mulţi ani.

UPDATE

„În momentul sosirii echipajelor de intervenție incendiul se manifesta violent la 3 construcții din cele 8 existente, favorizat de vântul puternic și materialul de construcție al cabanelor, cu posibilitatea de propagare la celelalte 5 construcții și la un complex sportiv.

Incendiul a fost limitat după aproximativ 45 minute, fără a se propaga la alte construcții.

După aproximativ o oră și jumate de intervenție incendiul a fost lichidat. Cauza probabilă «acțiunea persoanelor fără adăpost»“, a informat ISU Arad.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.