Ziarul electronic al arădenilor

Carcasa laptop: înlocuire sau reparație?

În prezent, aproape toate modelele de carcase laptop sunt realizate din materiale rezistente, chiar și dacă ne referim la acelea confecționate din plastic.

Acest lucru face ca în interiorul carcasei laptopului componentele electronice să fie mai bine protejate de undele electromagnetice decât în trecut, să fie un scut împotriva umidității și a unor lovituri de intensitate mică și chiar medie.

Desigur, rezistența unei carcase diferă de la un model de calculator portabil la altul, nefiind totuși prea mare în cazul laptopurilor de buget.

Însă, chiar și la modelele foarte scumpe, oricât de rezistent ar fi materialul din care este confecționată carcasa calculatorului și de laudele fabricantului cu privire la această componentă laptop de bază, trebuie să recunoaștem că la un moment dat ea tot se poate deforma sau chiar sparge, mai ales dacă este vorba de plastic, nu de metal.

Reparație carcasă laptop

În cazul unor accidente neprevăzute, cele mai frecvente dintre ele datorate neglijenței în manevrare, sunt necesare reparații sau chiar o înlocuirea totală, dacă s-a deteriorat carcasa laptopului.

Reparațiile sunt în număr limitat când vorbim de carcase laptop și se referă de regulă la acoperirea crăpăturilor mici din capac ce nu afectează componentele interne, la schimbarea balamalelor etc.

Balamalele sunt destul de rezistente și sunt proiectate pentru un număr mare de închideri și deschideri ale capacului laptopului, dar dacă ele sunt confecționate dintr-un material necorespunzător ori sunt forțate peste limită, pot ca să cedeze la un moment dat și atunci trebuie înlocuite urgent.

Înlocuire carcasă laptop

Reparațiile nu își au locul când e vorba de stricăciuni ample provocate de căderile de la înălțime sau de diverse alte cauze.

E nevoie de înlocuirea unei carcase dacă:

– s-a fisurat capacul laptopului deoarece s-a efectuat închiderea neglijentă a acestuia când exista un obiect străin poziționat între display și tastatură sau lângă zona balamalelor (de exemplu un pix sau creion)

– s-a realizat o manevrare neglijentă atunci când s-a transportat laptopul;

– s-au rupt balamalele capacului laptopului din cauza materialului de proastă calitate din care au fost confecționate și acest fapt a deteriorat și carcasa calculatorului;

– deteriorarea carcasei s-a produs din cauza unor lovituri sau chiar din cauza supraîncălzirii care a condus la deformarea acesteia etc.

Singura soluție este înlocuirea carcasei dacă fisurile nu sunt de foarte mică întindere sau dacă nu este vorba de mici defecțiuni reparabile la balamalele capacului laptopului, carcasa nu mai poate să fie reparată sau, chiar dacă acest lucru ar fi posibil, efectul din punct de vedere al design-ului ar avea de suferit (în cazul unor crăpături).

Din fericire, prețurile la care se găsesc carcase de laptop online nu sunt mari, așa încât calculatoarele portabile își pot regăsi frumusețea și funcționalitatea de la momentul achiziției.

Nu trebuie neglijată înlocuirea acestora, deoarece se pot crea anumite situații care pot conduce la defecțiuni mult mai grave ale calculatorului portabil. Oricum ar fi, este bine ca să contactați un service specializat deoarece este destul de dificil ca să se înlocuiască o carcasă de laptop de către cineva care nu are cunoștințele tehnice necesare, îndemânarea, dar și anumite unelte speciale. Riscul major în cazul în care se purcede la o asemenea operațiune de către o persoană care nu știe ce face este acela de a deteriora iremediabil inclusiv piesele din interiorul dispozitivului.

Iar dacă aveți nevoie de o carcasă nouă de laptop la preț bun o puteți comanda pe net de pe Itronics.ro.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.