Ziarul electronic al arădenilor

Călin Bibarț: „Vrem să redăm Ștrandului Neptun strălucirea de altădată“

Administrația locală din Arad a anunțat că intenționează să revitalizeze zona comercială din incinta Ștrandului Neptun, una dintre acțiuni fiind readucerea agenților comerciali, pentru a oferi vizitatorilor o gamă cât mai diversificată de servicii și produse.

Anunțul a fost făcut de primarul interimar al municipiului Arad, Călin Bibarț, care a spus că a început clarificarea situaţiilor cărţilor funciare din zona comercială.

Potrivit Primăriei, în toamna anului 2017, municipalitatea arădeană a preluat zona comercială de la Ștrandul Neptun.

„A fost momentul în care s-a dispus clarificarea tuturor celor 55 de extrase de carte funciară identificate în această zonă a ştrandului Neptun.  Dintre acestea, doar 14 sunt considerate prioritare, restul reprezentând spaţii verzi, alei, trotuare şi căi de acces. Astfel, în următoarele 2 luni de zile, specialiştii din cadrul  Direcţiei Patrimoniu  vor actualiza datele cadastrale, cu scopul final  de a întocmi caietul de sarcini şi documentaţia în vederea scoaterii la licitaţie a acestor spaţii“, se menționează într-o informare a Primăriei Municipiului Arad.

Primarul interimar Călin Bibarț a declarat că intenţia municipalității este „de revitalizare a zonei comerciale, prin luarea unor măsuri concrete menite să-i determine pe comercianţi să revină pe ştrand“.

„Evident că scopul final este acela de creştere a numărului de vizitatori prin oferirea de servicii de calitate şi printr-o diversitate a activităţilor care s-ar putea desfăşura în cadrul bazei de agrement de pe malul Mureşului. Am început să clarificăm situaţia cărţilor funciare din zona respectivă, să ştim exact ce ne aparţine.

De un an se lucrează la partea cadastrală, lămurim  aspectele juridice legate de construcţiile existente şi elaborăm un regulament de închiriere a acestor spaţii. Datoria noastră ca administrator este să venim cu o ofertă. Sper ca măcar sezonul viitor să fie câteva spaţii care pot fi închiriate Nu vrem să ne mulţumim doar cu faima de a fi al doilea ştrand ca mărime din Europa situat lângă o apă curgătoare, ci ne dorim mai mult de atât: să redăm Ștrandului Neptun strălucirea de altădată”, a declarat primarul interimar al municipiului Arad, Călin Bibarţ.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.