Ziarul electronic al arădenilor

Bibarț propune creșterea amenzilor pentru cei care nu păstrează Aradul curat

Primarul interimar al municipiului Arad, Călin Bibarț, a anunțat că va propune o creștere a amenzilor pentru cei care nu păstrează curățenia în oraș, pentru cei care permit creșterea plantelor alergene, dar și pentru cei care nu își reabilitează clădirile propietate personală.

Bibarț a spus că „o bună gospodărire a oraşului nu se poate obţine fără sprijinul comunităţii“.

„Din păcate, întâlnim frecvent situaţii ca cele din imaginile incluse în sesizările primite prin intermediul online. Consecinţele actelor noastre se reflectă direct în gradul de curăţenie al oraşului. Gesturile simple, bunăvoinţa dumneavoastră pot contribui la păstrarea curăţeniei în oraşul nostru, la atingerea obiectivului de oraş verde și curat“, a afirmat primarul interimar.

Călin Bibarț a declarat că va propune o creștere a amenzilor pentru cei care nu păstrează Aradul curat.

„În perioada care urmează, voi propune creşterea amenzilor pentru cei care aruncă deșeuri pe domeniul public, pentru cei care nu întreţin zonele private pe care cresc plante alergene şi pentru expunerea deșeurilor pe străzi în alte zile decat cele în care este programată colectarea lor.

De asemenea voi propune amenzi mărite pentru cei care aruncă sau abandonează hârtii, ambalaje, resturi alimentare sau nealimentare în zone nepermise sau pe spaţiul public, precum și pentru cei care sparg seminţe şi aruncă pe stradă cojile sau orice alte deșeuri. Şi lăsarea clădirilor în paragină, ce determină crearea unor adevărate focare de infecţie va fi subiectul unei creşteri a sancţiunilor“, a anunțat Bibarț.

Primarul mai spune că o altă situaţie des întâlnită este aceea în care se pot vedea case aranjate şi curţi cochete, însă zona din faţa casei este lăsată de izbelişte, plină de lucruri nefolositoare şi deşeuri provenind chiar de la proprietari sau de la alţi cetăţeni ce scot mizeria în stradă pentru a scăpa de ea.

„Trebuie să înţelegem că indiferenţa şi lipsa de respect faţă de spaţiul nostru, al tuturor, au consecinţe directe asupra nivelului de trai şi de civilizaţie în comunitatea arădeană. Sunt necesare astfel de măsuri pentru orașul nostru“, a mai afirmat Călin Bibarț.

Zilele trecute, primarul interimar al municipiului Arad le-a propus arădenilor un „exercițiu civic“, astfel că, în cazul în care aceștia observă „atentate“ la curățenia orașului, să sesizeze Poliția Locală.

CITITI SI: Bibarț la propune arădenilor un exercițiu civic. „Sesizați Poliției Locale atentatele la curățenia Aradului!“

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.