Ziarul electronic al arădenilor

Bibarț, după alegerea ca primar interimar: „Luaţi ca motto al mandatului meu amabilitatea şi bunăvoinţa“

Viceprimarul Călin Bibarţ este, începând de vineri, primarul interimar al municipiului Arad, în urma demisiei primarului Gheorghe Falcă, el alegând mandatul de europarlamentar, după ce a fost 15 ani la conducerea administraţiei oraşului.

În cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local Municipal, Bibarţ a fost desemnat să ocupe fotoliul de primar, până la alegerile locale din 2020, cu 16 voturi „pentru” din tot pe atâtea exprimate.

Bibarţ a fost singura propunere, venită din partea majorităţii formate în jurul PNL din Consiliul Local Municipal Arad, astfel că a obţinut 16 voturi din cele 16 exprimate. Majoritatea consilierilor PSD au lipsit însă de la şedinţă.

„Mulţumesc colegilor consilieri din tot spectrul politic pentru votul acordat. Nu în ultimul rând, le mulţumesc şi consilierilor care azi nu au putut fi prezenţi şi implicit nu au votat. Până la urmă, în democraţie, unanimităţile nici nu sună bine şi, de multe ori, ascund şi înţelegeri netransparente.

Acum mulţi, mulţi ani, Platon spunea: nu zidurile fac oraşul, ci oamenii. Şi aşa este. Noi trebuie să ne îndreptăm în primul rând spre oameni şi împreună cu ei să ne îngrijim de oraş, de cetate. Începând cu noi, cei din administraţia locală şi încheind cu cei din administraţia centrală, trebuie să înţelegem un lucru simplu: inteligenţa este un dar pe care l-am primit de la Dumnezeu, dar amabilitatea este alegerea noastră şi nu costă nimic. În relaţia cu cetăţeanul, noi suntem obligaţi să fim amabili. Luaţi ca motto al mandatului meu amabilitatea şi bunăvoinţa.

Azi am preluat mandatul de la domnul Falcă şi vă asigur că mă voi strădui să obţin rezultate bune, astfel încât Aradul să aibe numai de câştigat. Sper, domnule Falcă, ca acum la final de mandat, să fiţi senin, zâmbitor şi mai ales să aveţi certitudinea sentimentului că în toţi aceşti ani aţi pus câteva cărămizi la edificiul nostru de suflet numit Arad. Cu Dumnezeu înainte! ”, a declarat Călin Bibarţ, după numirea în funcţie.

Funcţia de primar al municipiului Arad a devenit vacantă după de Gheorghe Falcă a demisionat ca urmare a alegerii sale ca membru în Parlamentul European.

CITITI SI: Călin Bibarț, primar interimar al Aradului, iar Ionel Bulbuc va fi viceprimar

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.