Ziarul electronic al arădenilor

Bibarț, despre cei care vor fi evacuați de pe strada Mărului: „Nimeni nu rămâne pe străzi“

Primarul Aradului, Călin Bibarț, a dat asigurări că persoanele care au primit somații pentru că locuiesc ilegal pe strada Mărului din municipiu vor primi ajutor din partea administrației locale.

Afirmația primarului vine în urma întrebărilor care s-au ridicat după ce municipalitatea a trimis notificări de evacuare celor care locuiesc ilegal pe strada Mărului.

„În municipiul Arad, nimeni nu are voie să ocupe ilegal un teren și, mai mult, să construiască fără autorizații. Punctul de vedere al Primăriei este foarte clar: posibilitatea ca cineva să ocupe fără drept un teren sau spațiu care aparține arădenilor este nulă. În această locație, după relocarea persoanelor, vom construi și dezvolta o zonă de agrement pentru toți arădenii“, a declarat Bibarț.

Primarul a mai afirmat că reprezentanții administrației locale nu vor rămâne  „nepăsători la dificultățile cu care se confruntă aceste familii, multe dintre ele cu copii, monoparentale sau bătrâni singuri“.

„Am început să identificăm soluții pentru a le oferi un sprijin celor care se încadrează spre a beneficia de locuințe sociale. Pentru restul, am început discuțiile către un parteneriat cu societatea civilă și ONG-uri ca să le oferim o alternativă decentă familiilor care nu au alte soluții. Vreau să asigur arădenii că nimeni nu rămâne pe străzi, fără un ajutor din partea administrației, însă nu tolerăm acțiunile ilegale puse pe seama greutăților cotidiene“, a mai declarat, Călin Bibarț, primarul municipiului Arad.

În luna ianuarie, Direcția Generală Poliția Locală a anunțat că polițiștii locali au început acțiunea de înmânare către persoanele ce dețin în zona Mărului construcții neautorizate situate pe domeniul public al municipiului Arad a somațiilor privind obligativitatea desființării acestora și aducerii terenului la starea inițială.

Cei care dețin construcții neautorizate pe strada Mărului, somați să le demoleze

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.