Ziarul electronic al arădenilor

Adunare a cerbilor lopătari în Parcul Natural Lunca Mureșului

VIDEO Mai mulţi cerbi lopătari au fost filmaţi în timp ce se adună la marginea unei păduri din Parcul Natural Lunca Mureşului.

În momentul în care realizează că sunt oameni în apropiere, cerbii fug în pădure.

Filmarea a fost realizată în Parcul Natural Lunca Mureşului, administrat de Regia Naţională Romsilva.

„Cerbi lopătari surprinşi, zilele trecute, de colegul nostru, Alin Ruja, în Parcul Natural Lunca Mureşului. O mică adunare, la marginea pădurii. Cerbul lopătar (Dama dama) este o specie introdusă din bazinul mediteranean în multe ţări, şi, iată, şi în România. Acesta poate fi întâlnit în multe tipuri de habitate (mai cu seamă în zone de şes): păduri, terenuri agricole, pajişti, adică acolo unde găsesc cu uşurinţă hrană: ierburi, scoarţa arborilor, lăstari etc. Apectul maroniu cu petele albe al blănii sale îl ajută să se camufleze cu uşurinţă, chiar şi pe perioada iernii, şi să nu fie zărit de prădători – printre care se numără şacalii şi câinii hoinari”, au explicat reprezentanţii Romsilva pe Facebook.

Parcul Natural Lunca Mureşului are o suprafaţă de 17.455 de hectare şi se întinde de-a lungul râului Mureş, de la limita municipiului Arad până la graniţa româno-maghiară.

video: Facebook/Parcul Natural Lunca Mureșului

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.