Ziarul electronic al arădenilor

Coloană de camioane de şase kilometri înainte de Vama Nădlac II

O coloană de camioane lungă de aproximativ şase kilometri s-a format, marţi, înainte de Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, pe banda de urgenţă a autostrăzii A1, iar timpii de aşteptare pentru control sunt de cel puţin două ore şi jumătate, conform autorităţilor.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat, pentru Agerpres, că la toată frontiera cu Ungaria se înregistrează aglomeraţie pe arterele de ieşire din ţară dedicate traficului greu, însă la Nădlac II se aşteaptă cel mai mult, aproximativ 150 de minute pentru efectuarea formalităţilor.

„Din cauza numărului mare de automarfare care se prezintă la frontieră, dar şi pe fondul unor controale amănunţite efectuate în comun cu poliţiştii maghiari, privind depistarea migranţilor care încearcă să treacă ilegal frontiera, timpii de aşteptare pentru tranzitare sunt mai ridicaţi decât în mod obişnuit“, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Claudia Ardelean.

La PTF Nădlac II au fost deschise cinci artere de ieşire pentru camioane, iar la PTF Vărşand, unde se aşteaptă 90 de minute, au fost deschise trei artere. La Nădlac I se aşteaptă aproximativ o oră pentru formalităţi şi este deschisă o arteră pentru traficul greu.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.