Ziarul electronic al arădenilor

Cei care dețin construcții neautorizate pe strada Mărului, somați să le demoleze

Persoanele care dețin construcții neautorizate pe strada Mărului din municipiul Arad au fost somați să le demoleze, în caz contrar zona va fi adusă la starea inițială de autorități.

În cursul zilei de marți, polițiștii locali au început acțiunea de înmânare către persoanele ce dețin în zona Mărului construcții neautorizate situate pe domeniul public al municipiului Arad a somațiilor privind obligativitatea desființării acestora și aducerii terenului la starea inițială.

„În situația neconformării în termenul legal stabilit în somațiile transmise, construcțiile ilegale vor putea fi desființate pe cale administrativă de autoritatea administrației publice locale, fără emiterea unei autorizații de desființare, fără sesizarea instanțelor judecătorești și pe cheltuiala contravenientului. În zona respectivă, proprietatea privată este foarte puțin reprezentată, marea majoritate a amenajărilor fiind amplasate pe domeniul public“, se arată într-un comunicat de presă remis de Direcția Generală Poliția Locală Arad.

Conform sursei citate, activitatea poliției locale nu se va rezuma la somarea desființării construcțiilor neautorizate, conform prevederilor art. 33 din Legea nr. 50/1991, privind autorizarea executării lucrărilor în construcții.

„Agenții de poliție locală vor intensifica patrulările în zonă în scopul eliminării tuturor activităților contravenționale aferente acestei zone «gri», unele dintre acestea alimentând în mod direct prezența persoanelor vizate în arealul respectiv: deversarea de deșeuri din construcții și auto, plasarea de diverse obiecte și utilaje pe domeniul public și realizarea de amenajări ce alterează profilul terenului“, se mai menționează în comunicatul de presă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.