Ziarul electronic al arădenilor

Baza sportivă din Subcetate, reamenajată. Valoarea proiectului, 8,16 milioane lei

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţie Publice va finanţa reamenajarea bazei sportive din cartierul Subcetate, proiect estimat la suma de 8,16 milioane lei.

Finanţarea va fi asigurată prin Programul Naţional de Construcţii de Interes Public sau Social, subprogramul „Complexuri sportive“, după ce municipalitatea arădeană a solicitat fonduri pentru baza sportivă.

„Veştile bune au venit la finele lunii octombrie, când CNI a informat oficial municipalitatea arădeană că terenul de fotbal de pe strada Cetăţii se numără printre cele 100 de baze sportive ce urmează să fie amenajate în întreaga ţară. Primăria Arad pregăteşte zilele acestea documentaţia solicitată de CNI în vederea promovării obiectivului de investiţie în etapa următoare a programului.

De asemenea, va fi necesară şi adoptarea unei hotărâri în Consiliul Local prin care amplasamentul destinat construcţiei să fie predat Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţie Publice, cel care va realiza această investiţie prin intermediul CNI“, a declarat Călin Bibarţ, primarul interimar al municipiului Arad.

În urma lucrărilor, baza sportivă din Subcetate, care are o suprafaţă de 14.000 de metri pătraţi, va avea un teren de fotbal de dimensiuni omologate UEFA şi FRF (105m x 68m), cu nocturnă şi tribune pentru 500 de spectatori, un teren sportiv mic (20m x 40m), ce va fi tuşat pentru minifotbal, handbal şi baschet, dar şi o clădire administrativă, vestiare şi parcare.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.