Ziarul electronic al arădenilor

Bărbați trimiși în judecată pentru incendierea unui autoturism

Patru bărbați care au incendiat un autoturism, anul trecut, în cartierul Confecții din municipiul Arad, au fost trimiși în judecată.

Autoturismul aparținea unei persoane cunoscute ca având activităţi de natură infracţională.

„Prin Rechizitoriul din data de 01.09.2020 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad s-a dispus trimiterea în judecată  în stare de arest preventiv a patru persoane pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere prevăzută de art. 253 al. 4 din Codul penal. În fapt, s-a reţinut că, la data de 18.10.2019, în jurul orei 1.50, trei dintre inculpaţi, instigați fiind de cel de-al patrulea inculpat, au distrus prin incendiere autoturismul marca BMW, proprietatea persoanei vătămate, parcat pe o stradă din cartierul Confecţii din municipiul Arad, provocând o pagubă declarativă de 23.000 de euro şi punând în pericol și alte bunuri (avarierea unui alt autoturism parcat lângă acesta)“, se arată într-o informare transmisă de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.

Autoturismul era parcat pe strada Streiului, din cartierul Confecţii, iar în jurul orei 2.00 o persoană a sunat la 112 anunţând că vehiculul este cuprins de flăcări.

„În momentul sosirii echipajului de intervenţie, focul se manifesta la partea din faţă şi din spate a maşinii. Deoarece că incendiul a fost văzut rapid, fără a se dezvolta la toată maşina, a fost stins în aproximativ cinci minute. A ars partea din faţă a maşinii şi cea din spate. A fost deteriorat şi un alt autoturism parcat lângă el. Cauza probabilă a incendiului este folosirea cu intenţie a surselor de aprindere în vederea producerii incendiului“, a informat, la vremea respectivă, ISU Arad.

Autoturism incendiat pe o stradă din municipiul Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.