Ziarul electronic al arădenilor

Transport clandestin de tutun, confiscat de inspectorii antifraudă

Inspectorii din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au confiscat, miercuri, un transport clandestin de tutun, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

„Inspectorii din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, în urma activităţii de monitorizare la Punctul de Trecere a Frontierei de la Calafat, au descoperit un mijloc de transport de tip autoutilitară, înmatriculat în Republica Bulgaria, care a declarat că transporta tutun brut în cantitate de 2.480 kg, cu destinaţia Polonia, urmând a ieşi din ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei Borş“, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, inspectorii antifraudă au monitorizat transportul pe tot traseul parcurs. În urma verificărilor specifice întreprinse de DGAF, autorităţile poloneze au transmis că firma declarată şi înscrisă în documentele de transport drept beneficiarul final nu are în derulare o astfel de tranzacţie cu tutun din Bulgaria, fapt ce i-a determinat pe inspectorii antifraudă să confişte tutunul transportat şi să indisponibilizeze autoutilitara, în apropierea PTF Nădlac.

Prejudiciul estimat ce ar fi fost adus bugetului de stat prin neplata taxelor şi impozitelor, inclusiv accize, este în cuantum de două milioane de lei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.