Ziarul electronic al arădenilor

Bărbat cercetat. Promitea că obţine paşapoarte cu vize de Canada şi Australia

Un bărbat care ar fi pretins că poate obţine paşapoarte cu vize de Canada şi Australia a fost prins în flagrant de anchetatori când primea bani în schimbul promisiunii făcute unei persoane, el fiind cercetat pentru trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Arad, flagrantul a avut loc în cursul zilei de joi.

„Bărbatul, persoană fără calitate specială, a pretins şi primit de la un denunţător în cauză suma de 1.000 de euro, reprezentând o fracţie din suma totală de 10.000 euro (două permise de conducere şi două paşapoarte cu viză), în schimbul obţinerii unei vize de şedere în Canada şi a unui permis de conducere emis de autorităţile croate”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, în perioada decembrie 2023 – aprilie 2024, suspectul „a solicitat în mod repetat sume de bani de la două persoane, pentru ca una dintre acestea să beneficieze de permis de conducere pentru alte categorii de autovehicule decât cele pentru care deja poseda permis de conducere, fără a mai susţine examenul teoretic şi practic”.

De asemenea, bărbatul ar fi pretins că are influenţă în vederea obţinerii pentru cele două persoane a unor paşapoarte româneşti valabile cu vize de Canada şi Australia.

Suspectul are 53 de ani, este din municipiul Arad şi este cercetat pentru trafic de influenţă.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.