Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un bărbat care era urmărit de polițiști pentru infracțiuni săvârșite în municipiul și județul Arad a fost prins.

„În data de 11 aprilie, în jurul orei 11.00, o patrulă de ordine publică a Direcției Generale Poliția Locală Arad a depistat o persoană urmărită de Poliția Română pentru săvârșirea infracțiunilor de furt și tâlhărie. Echipajul l-a localizat în Parcul Pădurice pe bărbatul semnalat de colegii din IPJ Arad ca autor recent al unei tâlhării dintr-o localitate din județ, urmată de alte infracțiuni săvârșite în municipiul Arad, respectiv furtul a câteva mii de euro dintr-un autoturism, al unui telefon și al unor obiecte din aur”, a informat DGPL Arad. Bărbatul, în vârstă de 27 de ani, cu domiciliul în județul Arad, a fost predat Secției 1 de Poliție din cartierul Aurel Vlaicu, în vederea aducerii acestuia în fața organelor judiciare și punerii în executare a hotărârii judecătorești. DGPL Arad a mai precizăat că bărbatul avea asupra sa o sumă mare de bani.

Incendiu pe autostradă

Pompierii militari din Arad au fost solicitați, vineri, în jurul orei 5.00, să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o autoutilitară, pe A1, înainte de ieșirea spre Zădăreni. Pentru misiune au intervenit pompierii militari de la Detașamentul Arad, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. „La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul întregului autovehicul, flăcările propagându-se și la două panouri fonoabsorbante ale autostrăzii. Incendiul a fost lichidat prompt, însă autoturismul a fost afectat în totalitate. Din fericire, nu s-au înregistrat victime, conducătorul auto a reușit să iasă la timp din mașină în momentul în care și-a dat seama că există o problemă la compartimentul motor”, au menționat reprezentanții ISU Arad. Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit.

Abuz de încredere

Polițiștii din Vinga au fost solicitați la o intervenție, în seara de 11 aprilie, în jurul orei 21,00, de un bărbat din această comună. Conform IPJ Arad, din verificări s-a stabilit că apelantul s-ar fi întânit cu un alt bărbat din Vinga, de 32 de ani, într-un local din localitate, pentru a-i vinde un telefon mobil, pentru 3.500 de lei. „Bărbatul a luat telefonul și a plecat, pentru a-l verifica, stabilind o altă oră pentru finalizarea tranzacției, însă nu s-a întors, iar telefonul mobil nu a fost restituit proprietarului”, se menționează într-o informare remisă de Biroul de presă al IPJ Arad. În cauză a fost întocmit un dosar penal, pentru clarificarea stării de fapt, recuperarea prejudiciului și luarea măsurilor legale.

Deșeuri la frontieră

Două automarfare, încărcate cu peste 34 de tone de bunuri considerate deşeuri, pentru care şoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, au fost oprite să intre în ţară la graniţa de vest prin punctele de trecere a frontierei Borş II şi Nădlac II. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului din judeţul Bihor, au efectuat controlul, la intrarea în ţară, asupra unui automarfar înmatriculat în România şi condus de un cetăţean român. Acesta transporta 13.464 kilograme deşeuri constând în ajutoare umanitare, bunuri ce proveneau de la o societate comercială din Belgia, pentru o firmă din România. Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu şi reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului din judeţul Arad, au efectuat controlul, tot pe sensul de intrare în ţară, asupra unui camion înmatriculat în România şi condus de un cetăţean român. Acesta transporta 21.140 de kilograme aluminiu, bunuri care proveneau de la o societate comercială din Austria, pentru o firmă din România.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.