Ziarul electronic al arădenilor

Bărbat care ar fi introdus în ţară 440.000 de comprimate cu droguri, arestat

Un bărbat care în luna februarie ar fi introdus în România 440.000 de comprimate cu droguri, găsite la vremea respectivă în urma unei percheziţii, a fost prins la frontieră când încerca să revină în ţară, fiind arestat preventiv.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad, în urma anchetei care s-a desfăşurat după percheziţia din 10 februarie într-o locuinţă din Arad, cel care ar fi adus în ţară drogurile a fost prins la intrarea pe teritoriul României, suspectul fiind cetăţean străin.

„În luna februarie 2024, ar fi introdus ilegal în România, din Serbia, peste 440.000 de comprimate conţinând diazepam, alprazolam şi clonazepam (droguri de risc), destinate comercializării, care au fost descoperite şi ridicate în urma percheziţiilor domiciliare efectuate la data de 10 februarie a.c. Bărbatul ar fi acţionat în baza unei înţelegeri prealabile cu alte două persoane cercetate în stare de arestare preventivă, în acest dosar. Joi, 9 mai, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a bărbatului. Astăzi, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Arad a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile”, arată IPJ.

Suspectul este cercetat pentru trafic internaţional de droguri de risc şi trafic intern de droguri de risc.

În urma percheziţiei din 10 februarie, fusese reţinut şi apoi arestat un alt bărbat. În locuinţa sa au fost descoperite cele 440.000 de comprimate cu droguri, dar şi 25 de cartuşe de vânătoare, deţinute ilegal.

Ulterior, în 31 martie, alţi trei suspecţi au fost reţinuţi, pentru că l-ar fi determinat pe cetăţeanul străin să introducă în România comprimatele cu droguri. Doi au fost arestaţi preventiv şi al treilea a fost arestat la domiciliu.

Percheziții în Arad într-un dosar penal de trafic internațional de droguri

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.