Ziarul electronic al arădenilor

Bac 2014. Perle la limba română

bacCa în fiecare an, elevii care susţin examenul de maturitate dau dovadă de multă imaginaţie atunci când vine vorba de rezolvarea subiectelor de care habar nu au.

Unii, deşi sunt nepregătiţi, ţin morţiş să încerce să răspundă cerinţelor la Bac 2014, sperând, probabil, că profesorii care corectează lucrările se uită doar la numărul de rânduri scrise şi la caligrafie atunci când fac notarea.

Astfel, din bezna minţilor prea odihnite ale elevilor preocupaţi cu orice altceva în afară de învăţătură rezultă o mulţime de “perle” care în mod normal ar trece drept bancuri, după cum puteţi vedea mai jos:

“Două motive literare sunt că scriitorul e talentat şi că n-are servici, aşa că scrie şi vinde romanele”

“Rolul interogaţiilor retorice e să-ţi răspundă cineva când nu ştii unele lucruri.Doar că nu te aude nimeni, întrebarea e doar de design”

“Rolul verbelor la imperfect e să înţelegem că autorul era la început şi nu scria chiar grozav. Mai târziu în opera artistică criticii au observat că totul a devenit perfect, mai ales verbele”

“Aş vrea să comentez, dar nu ştiu ce înseamnă talazurile. Consider că la română puteam fi lăsaţi cu dicţionare şi la matematică cu calculator. În alte ţări aşa e”

“O secvenţă temporală este când omul se uită la ceas. Dacă se uita la o hartă era o secvenţă spaţială şi dacă punea o muzică era o secvenţă auditivă”

“În poezia «Leoaică tânără iubirea» autorul vede dragostea aşa neliniştită şi agitată ca un animal fioros înainte să se repeadăn la prada lui”

“Rolul cratimei e să arate mai frumos pe hârtie expresia. Dacă era să scriem «sin semne», era prea înghesuit”

“Laitmotivul operei lui Arghezi este copilăria, cu veselie şi jocuri. Jocuri în poieniţe, ca pe vremea lui, nu online, ca acum”

“Propoziţie cu expresia os: Când i-am zis că îmi trebuie mai mulţi bani de buzunar, tata mi-a spus că ofticosu roade osu”

“Elementele de prozodie nu există, pentru că ne-aţi cerut o poezie, nu o proză”

“Verbele la imperfect sunt împrumutate de poeţi de la olteni că ei spun cu învaţai, fusei, mâncai. Şi au impresia că sunt mai şmecheri dacă le scriu în textele lor”.

sursa: romaniatv.net

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.