Ziarul electronic al arădenilor

Asistent medical de la Spitalul Județean Arad, decorat cu Ordinul Meritul Sanitar Clasa a III-a

Un asistent medical de la Unitatea Primire Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad a fost decorat de președintele României cu Ordinul Meritul Sanitar Clasa a III-a.

„Colegul nostru Attila Detari, asistent medical în Unitatea Primire Urgențe a fost decorat de către președintele României, cu Ordinul Meritul Sanitar Clasa a III-a.

Distincția a fost conferită cu ocazia Zilei Naționale a României, în semn de apreciere pentru profesionalismul, dăruirea, curajul și solidaritatea de care Attila a dat dovadă în contextul măsurilor de combatere a efectelor pandemiei COVID-19. Colegul nostru a luptat în prima linie în cadrul Unității Primire Urgențe Arad dar a participat, împreună cu alți colegi din Arad și din țară, la misiuni de sprijin în lupta cu Coronavirusul în Republica Moldova și în Tunisia. Suntem mândri de tine și de fiecare coleg care luptă în fiecare zi pentru salvarea aproapelui!“, se arată într-o comunicare făcută de Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat, miercuri, cu ocazia Zilei Naţionale, mai multe cadre medicale, membri ai corpului didactic şi reprezentanţi ai societăţii civile.

„Ziua de 1 Decembrie este acel moment din an când ne luăm răgazul de a ne gândi mai mult la importanţa identităţii noastre naţionale, la valorile şi aspiraţiile pe care le împărtăşim. 1 Decembrie este însă şi prilejul de a mulţumi unor personalităţi remarcabile, care, prin activitatea lor de zi cu zi, fac România mai bună. Astăzi, îmi revine bucuria de a le onora eforturile depuse şi de a le transmite gratitudinea întregii societăţi.

Ziua Naţională a României marchează respectul pe care îl vom purta mereu unei generaţii care s-a dedicat trup şi suflet împlinirii unui ideal măreţ şi reprezintă simbolul unităţii, al sacrificiului şi al speranţei poporului român. Aceste valori sunt mai actuale ca niciodată şi se cuvine ca acum să arătăm recunoştinţa noastră celor care, prin sacrificiul lor, au grijă de sănătatea şi de viaţa noastră. Sunt aproape doi ani de când cursul normal al existenţei noastre cotidiene a fost perturbat dramatic, ca urmare a pandemiei de COVID-19. Se află printre noi oameni care zi de zi au îndurat noi teste de rezistenţă şi de adaptabilitate“, a spus şeful statului la ceremonia organizată la Palatul Cotroceni.

El le-a transmis un mesaj de apreciere medicilor.

„Dragi medici, doar vocaţia şi înzestrările dumneavoastră extraordinare, native sau cultivate, pot explica faptul că, în ciuda riscurilor, a oboselii şi a condiţiilor extrem de grele, nu v-aţi pierdut optimismul că puteţi învinge boala şi nu aţi ezitat în misiunea dumneavoastră fundamentală, aceea de a proteja sănătatea semenilor. Prin dragostea pentru viaţă şi pentru oameni, v-aţi avântat mereu în prima linie a luptei împotriva pandemiei. Echipele de îngrijire critică din care faceţi parte s-au aflat alături de români în fiecare zi, luptând pentru salvarea celor în suferinţă. Este un efort susţinut într-un mediu de lucru dificil, pe care doar oamenii curajoşi şi devotaţi pot să-l facă şi, de aceea, vă sunt profund recunoscători“, a afirmat preşedintele Iohannis.

Misiune în Tunisia. „A fost o provocare pentru mine“

Asistent medical de la Spitalul Județean Arad, în misiune de sprijin în Tunisia

Medicii și asistenții medicali arădeni detașați în Republica Moldova au revenit acasă

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.