Ziarul electronic al arădenilor

Arădenii își pot plăti taxele și impozitele locale din 9 ianuarie

Locuitorii municipiului Arad își pot plăti taxele și impozitele locale aferente anului 2020 începând cu data de 9 ianuarie, a anunțat Primăria Municipiului.

„Cetățenii municipiului, precum și reprezentanții persoanelor juridice, sunt așteptați la ghișeele Direcției Venituri pentru a-și plăti taxele și impozitele pe care le datorează bugetului sau pot opta pentru plata online a acestora. Deocamdată, serviciul de încasare a impozitelor şi taxelor locale nu este disponibil la oficiile poştale“, a informat Primăria Arad.

Dacă modalitățile de plată a taxelor și impozitelor locale au rămas aceleași de anul trecut, anul 2020 vine cu o noutate în ceea ce privește valoarea bonificației acordată contribuabililor care plătesc anticipat și integral, până pe 31 martie, impozitul pe clădiri, impozitul pe teren și taxa pe autoturisme.

„Astfel, în cazul impozitelor pentru terenuri și clădiri bonificația acordată a fost majorată de la 5% la 10%, iar pentru prima dată se acordă o bonificație de 10 procente celor care plătesc cu anticipaţie impozitul pe mijlocul de transport, datorat pentru întregul an“, au anunțat reprezentanții municipalității.

Conform Primăriei, 300 de arădeni au achitat până la orele prânzului dările locale, în bugetul local ajungând 120.000 lei.

„170 dintre contribuabili au achitat integral impozitele și taxele locale și au beneficiat de bonificația de 10%“, se menționează în informarea remisă de Primăria Municipiului Arad.

UPDATE

Primăria Arad a mai anunțat că, tot din 9 ianuarie, a devenit disponibil şi serviciul de încasare a impozitelor şi taxelor locale la oficiile poştale.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.