Ziarul electronic al arădenilor

Arădeni amendați pentru depozitarea neconformă a deșeurilor

În primele zile ale lunii noiembrie, polițiștii locali cu atribuții în domeniul protecției mediului din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad au aplicat 3 sancțiuni, în cuantum de 2.000 lei, pentru depozitarea neconformă a deșeurilor, cu încălcarea HCLM nr. 297/2015, în urma surprinderii contravențiilor în desfășurare, cu ajutorul camerelor de supraveghere.

Astfel, după transmiterea către Serviciul Protecția Mediului, prin Dispeceratul Poliției Locale, a unor filmări realizate cu ajutorul sistemului video de monitorizare, care au surprins o depozitare necorespunzătoare a deșeurilor, echipajul din teren a identificat alte două persoane în timp ce depozitau deșeuri produse în gospodăriile proprii la alte platforme decât cele la care erau arondate.

Faptele au fost descoperite în urma desfășurării activității de monitorizare a platformelor de colectare a deșeurilor municipale din cartierele Drăgășani și Șega.

DGPL Arad menționează că aceste persoane aveau contracte încheiate cu operatorul de salubritate, dar nu au folosit platformele repartizate, conform împărțirii pe zone, în vederea administrării eficiente, alegând să depoziteze deșeurile în locații arondate altor persoane.

DGPL Arad precizează că pentru nerespectarea prevederilor Regulamentului de salubrizare, actul normativ mai sus menționat prevede amenzi în cuantum de până la 1.000 lei pentru persoanele fizice, respectiv 2.500 lei pentru persoanele juridice.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de DGPL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.