Ziarul electronic al arădenilor

Arădean amendat cu 1.000 de lei după ce a înjurat pe Facebook

Un bărbat din Arad a fost amendat de jandarmi, cu 1.000 de lei, după ce a înjurat pe Facebook, la o postare a unui agent economic.

„Un echipaj de Jandarmerie s-a sesizat din oficiu despre faptul că un bărbat a adus injurii şi expresii jignitoare, printr-un comentariu, la o postare făcută de către o persoană juridică pe o reţea de socializare. Injuriile erau adresate atât autorului postării respective, cât şi subiecţilor prezentaţi în text.

În urma verificărilor efectuate, jandarmii au reuşit identificarea autorului comentariului respectiv şi s-au deplasat la domiciliul acestuia. Bărbatul nu s-a arătat prea surprins când s-a trezit cu jandarmii la uşă, bănuind care este motivul vizitei“, a transmis Inspectoratul Județean de Jandarmi Arad.

Bărbatul a primit amenda pentru „injurii şi expresii jignitoare adresate pe o reţea electronică de socializare, fiind de natură să lezeze demnitatea şi onoarea persoanelor la care a făcut referire“, conform Legii nr. 61/1991, republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

IJJ Arad aminteşte că, în conformitate cu o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, reţelele de socializare reprezintă spaţiu public întrucât „prin natura lor reţelele de socializare sunt destinate accesului public/oricărui utilizator“.

video: IJJ Arad

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.