Ziarul electronic al arădenilor

Aplicaţie pentru telefoanele inteligente pentru creşterea şi fidelizarea donatorilor de sânge

O aplicaţie pentru telefoanele inteligente, prin care centrele de transfuzie sanguină de la Arad, Bacău, Bucureşti, Constanţa şi Ploieşti vor putea lansa în timp real un apel la donare, a fost, luni, lansată, având în vedere numărul mic de donatori.

„Aplicaţia poate fi găsită atât pentru iPhone cât şi pentru Android. Aplicaţia are ca element principal apelurile la donare. Centrele de transfuzii vor putea lansa în timp real apelul la donare prin intermediul aplicaţiei, donatorii vor primi o notificare, vor vedea dacă grupa lor corespunde cu grupa apelului şi se vor putea programa la donare. În momentul în care se lansează apelul, primesc notificare pe telefon, vor putea vedea valabilitatea apelului, până când este nevoie de sânge şi care este numărul de donator“, a explicat cofondatorul Asociaţiei Smart Society, Dragoş Mutaşcu.

El a spus că, în versiunea actuală a aplicaţiei, intitulată Donorium, nu vor fi cazuri particulare. „Vom vorbi despre nevoile centrelor şi vom explica de ce este nevoie de sânge. De exemplu: poate fi nevoie de sânge pentru că este perioada iernii sau perioada sărbătorilor sau perioadă de vară în care toată lumea este în concediu“, a adăugat acesta.

Mutaşcu a arătat că persoanele programate la donare vor primi cu aproximativ trei zile înainte o notificare pentru a reciti ghidul donatorilor, astfel încât să fie informaţi.

„Se va putea seta un reminder în aplicaţie şi vor fi notificaţi cu o oră, o zi înainte sau cât timp aleg ei pentru a merge la donare. În momentul în care deschid aplicaţia pot vedea locaţia exactă a centrului de transfuzie şi nu vor fi nevoiţi să caute pe internet adresa centrului, doar deschid aplicaţia care îi direcţionează spre centru de transfuzie“, a menţionat cofondatorul Asociaţiei Smart Society.

În proiect sunt implicate cinci centre naţionale de transfuzie – Arad, Bacău, Bucureşti, Constanţa şi Ploieşti.

Dragoş Mutaşcu precizat că au lucrat la aplicaţie opt oamenii, în total au fost peste 25 de voluntari care au fost recrutaţi din toată ţară.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.