Ziarul electronic al arădenilor

Știri pe scurt

Un autoturism a fost furat dintr-o zonă centrală a municipiului Arad, autorul faptei fiind prins în scurt timp de polițiști.

Bărbatul care a furat mașina are 54 de ani, este din Arad, iar acum este cercetat de polițiștii de la Biroul Ordine Publică din cadrul IPJ Arad. Conform celor care anchetează cazul, bărbatul de 54 de ani, în seara zilei de 2 decembrie, profitând de neatenția proprietarului, ar fi sustras autoturismul din fața unui local din Piața „Avram Iancu“ și l-a condus apoi pe raza municipiului. „În urma cercetărilor efectuate, autoturismul a fost depistat la scurt timp pe Bulevardul Revoluției, fiind identificat și autorul faptei“, a informat IPJ Arad. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, polițiștii continuând documentarea activității infracționale a celui în cauză.

Au furat din supermarket

Polițiștii arădeni cercetează o femeie și un bărbat pentru furt. Inspectoratul de Poliție al Județului Arad a anunțat, luni, că o femeie în vârstă de 73 de ani, din Arad, a fost depistată în flagrant delict în timp ce sustrăgea băuturi alcoolice din incinta unui supermarket situat pe Calea Aurel Vlaicu. De asemenea, tot în flagrant delict a fost depistat un tânăr, în vârstă de 30 de ani, din Arad, în timp ce sustrăgea bunuri nealimentare dintr-un supermarket de pe strada Clujului, din municipiu. „Prejudiciul total, în valoare de aproximativ 150 de lei, a fost recuperat, pe numele celor în cauză fiind întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt“, au precizat reprezentanții IPJ Arad.

A condus un moped fără permis

Un bărbat este cercetat de polițiști arădeni, după ce a fost prins conducând un moped, fără a avea acest drept. „Polițiștii cercetează un bărbat de 56 de ani, din Arad, care, în seara zilei de 1 decembrie, a condus un moped pe strada Veneției din municipiu, iar la intersecția cu strada Marnei nu a respectat semnificația indicatorului rutier «Cedează trecerea» și a intrat în coliziune cu un autoturism condus de o femeie de 43 de ani, din Arad“, a informat IPJ Arad. În urma coliziunii a rezultat rănirea ușoară a conducătorului mopedului, care nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Minori cercetați pentru furt

Polițiștii din orașul arădean Pâncota cercetează doi minori, care sunt acuzați că au sustras un telefon mobil. În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat doi minori – un  băiat de 17 ani și o adolescentă de 15 ani, ambii din Pâncota – care, în data de 25 septembrie, ar fi sustras un telefon mobil din incinta unei săli de sport de pe raza localității. Conform polițiștilor, prejudiciul, în valoare de 1.500 de lei, a fost recuperat, iar pe numele celor doi minori a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, fiind documentată în continuare activitatea infracțională a celor doi.

Iranian cu document grecesc fals

Poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac II au depistat un cetățean Iranian, care a încercat să iasă ilegal din România, folosindu-se de o carte de identitate grecească falsă. Bărbatul era pasager într-un autocar înmatriculat în România, iar la controlul de frontieră s-a legitimat cu o carte de identitate grecească. Poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals, motiv pentru care bărbatul a fost condus la sediul instituției pentru cercetări. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că persoana în cauză este cetățeanul iranian R.H., în vârstă de 27 de ani, care a intrat legal în ţară în baza paşaportului personal si a unei vize valabile. Bărbatul a declarat că a obţinut documentul fals de la un conaţional, a cărui identitate nu o cunoaşte, plătind suma de 600 euro şi a recurs la această metodă întrucât nu avea viză Schengen. Bărbatul dorea  să ajungă în Belgia.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.