Ziarul electronic al arădenilor

ANL a recepţionat 40 de locuinţe pentru tineri în municipiul Arad

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a recepţionat, miercuri, în municipiul Arad, 40 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii.

Locuinţele (12 garsoniere şi 28 de apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din zona Micalaca Est III, bloc 2A şi 2B, pe un regim de înălţime Sth+P+3E+M (subsol tehnic+parter+3 etaje+mansardă), valoarea investiţiei fiind de 6.942.265,01 lei (inclusiv TVA).

Până în prezent, în judeţul Arad, ANL a finalizat, în cadrul aceluiaşi program, 620 de unităţi locative, situate în localităţile:

* Arad (272 de unităţi locative)

* Sântana (16 unităţi locative)

* Ineu (128 de unităţi locative)

* Lipova (64 de unităţi locative)

* Chişineu Criş ( 20 de unităţi locative, etapa 1)

* Sebiş (42 de unităţi locative)

* Pâncota (22 de unităţi locative)

* Pecica (20 de unităţi locative)

* Nădlac (16 unităţi locative)

Programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenţiei de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

„În prezent, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriaşi, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituţii financiare autorizate, inclusiv cu garanţia statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

Sumele necesare finanţării programului se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), din bugetele locale, precum şi din alte surse legal constituite“, se arată într-un comunicat de presă remis de Agenţia Naţională pentru Locuinţe.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.