Ziarul electronic al arădenilor

Anchetatorii au refăcut traseul lui Ioan Crișan, din ultimele ore de dinaintea producerii exploziei

Anchetatorii au refăcut traseul omului de afaceri Ioan Crișan, din ultimele ore de dinaintea producerii exploziei care a avut loc sâmbătă dimineața, în parcarea unui supermarket din Arad.

Conform anchetatorilor, Ioan Crișan a ajuns vineri seara acasă, în jurul orei 21.00, într-un cartier din Arad, unde locuiește alături de soție. Mașina a rămas parcată pe locul de parcare pe care omul de afaceri îl folosea în mod curent toată noaptea.

A doua zi a plecat de acasă în jurul orei 6.30. La ora 6.45 a parcat în locul unde a avut loc deflagrația. A lipsit din mașină timp de 10 minute, a fost la un bar din zonă unde mergea în mod curent dimineața pentru a bea cafeaua și s-a urcat din nou la volan în jurul orei 6.55. După câteva zeci de secunde, mașina a sărit în aer.

Primul apel la 112 a fost făcut la ora 7.00, după ce mai mulți trecători au încercat să stingă flăcările care creșteau, însă, în intensitate, așa că au cerut ajutorul pompierilor.

Procurorul care coordonează ancheta încearcă să afle cu exactitate când anume a fost montat mecanismul exploziv în mașină.

Autoturismul era condus în mod curent de omul de afaceri din Arad. Ce au reușit să afle anchetatorii este că deși era mașina pe care o folosea în mod curent, la jumătatea lunii mai Ioan Crișan a lăsat-o parcată într-o hală a firmei pe care o deținea în apropierea municipiului Arad, timp de 10 zile, între 14 și 24 mai, după ce a sesizat câteva probleme la anvelope. Abia pe 24 mai a dus mașina într-un service din oraș, unde a stat timp de 25 – 30 de minute pentru înlocuirea acelor anvelope.

Au fost făcute verificări și acolo, însă reprezentanții service-ului spun că nu se pune problema ca un eventual dispozitiv exploziv să fi fost montat în acele momente în autoturism, fie sub scaunul șoferului, fie în zona motorului, așa cum se bănuiește în prezent.

Ofițeri de la Poliție, dar și de la instituțiile care colaborează în această anchetă lucrează acum pentru a determina cu exactitate tipul de explozibil folosit, dar și când a fost montat.

Procurorul care conduce ancheta în cazul asasinării omului de afaceri arădean Ioan Crişan a dispus efectuarea mai multor expertize şi constatări criminalistice, a anunţat, luni, Parchetul General. Ancheta vizează infracţiunea de omor calificat cu premeditare.

Parchetul General a transmis, luni, date cu privire la ancheta derulată la Arad, după asasinarea omului de afaceri Ioan Crişan.

„Cercetările se efectuează sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat cu premeditare, în urma exploziei decedând o persoană de sex masculin. În cursul zilei de ieri, a fost finalizată cercetarea la faţa locului”, a transmis Parchetul General.

Sursa citată a precizat că procurorul de caz a dispus realizarea mai multor lucrări criminalistice (expertize şi constatări) din multiple specialităţi, raportat la natura complexă a aspectelor care sunt investigate.

Procurorul care investighează explozia mașinii de la Arad a dispus efectuarea mai multor expertize şi constatări criminalistice

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.