Ziarul electronic al arădenilor

Anchetă a poliţiei după ce imagini cu o elevă bătută de colege au fost postate online

Poliţiştii arădeni au deschis o anchetă pentru „loviri şi alte violenţe“ după ce pe reţelele de socializare au început să fie distribuite, joi seară, imagini video cu o elevă bătută de colege, care o lovesc cu picioarele şi pumnii, în afara şcolii şi în timpul vacanţei, însă unul dintre părinţi afirmă că profesorii ştiau de caz dar nu au luat măsuri.

În imaginile postate de un părinte, revoltat că nicio măsură nu a fost luată după ce fata a fost bătută, se vede cum o adolescentă stă în genunchi, în curtea unei case din apropierea şcolii la care învaţă, în timp ce este lovită cu picioarele şi pumnii de alte adolescente, iar alţi copii asistă râzând, fără să intervină pentru a aplana conflictul.

Vineri dimineaţă, poliţiştii au anunţat deschiderea unei anchete, precizând că din primele cercetări a reieşit că incidentul a avut loc în vara anului 2022.

„În urma vizionării imaginilor, s-a stabilit că incidentul ar fi avut loc în vara anului 2022, într-o zonă din apropierea pasajului Grădişte, din municipiu. Din imagini, s-a stabilit identitatea persoanelor implicate în incident: mai multe eleve, de la două unităţi şcolare din Arad, care la data săvârşirii faptei aveau 15, respectiv 16 ani. În acest sens, poliţiştii municipiului Arad s-au sesizat din oficiu, cu privire săvârşirea infracţiunii de lovirea sau alte violenţe“, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

În acest moment, mai multe persoane sunt audiate, pentru a se stabili vinovăţiile, fiind informat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad.

Părintele care a postat imaginile a scris că profesori de la Liceul de Artă „Sabin Drăgoi“ ştiau despre incident şi au văzut imaginile încă de anul trecut.

„Biata fetiţă este mai sărăcuţă, adică cel mic şi sărac este complet blamat sau bătut chiar de către colegii de clasă… Aceasta este generaţia din ziua de azi. Aceştia sunt profesorii şi directorii de şcoli care dorm în bocanci? Are cineva curaj să ia măsuri in oraşul Arad?“, a scris bărbatul, care susţine că imediat ce a postat imaginile a primit ameninţări, fără să precizeze de la cine.

„Nicidecum nu a fost intenţia mea sa fac un cancan pentru a putea fi cunoscut, ci doar să demasc un adevăr al zilelor noastre cu care ne confruntăm zilnic fără să luam nicio măsură ca părinţi“, a mai scris arădeanul.

Postarea a adunat peste 500 de comentarii în doar zece ore, multe critice la adresa autorităţilor pentru că nu au luat măsuri chiar dacă incidentul s-a petrecut în timpul vacanţei.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.