Ziarul electronic al arădenilor

Agenţiile de turism au lansat ofertele pentru vacanţele de vara viitoare

Mai mult de un sfert dintre românii care vor pleca vara viitoare în vacanţe într-o destinaţie de litoral din străinătate îşi cumpără sejururile încă din această toamnă, pentru a beneficia de reducerile de până la 45%, potrivit estimărilor Christian Tour, unul din cei mai mari touroperatori din România.

„Dacă în urmă cu cinci ani doar 3-5% dintre turiştii care plecau vara la mare îşi cumpărau vacanţele încă din toamna anului anterior, numărul acestora creşte constant de la an la an”, arată un comunicat al companiei, care subliniază că doar achiziţionând cât mai din timp pachetele turistice, românii pot benefica de reduceri substanţiale.

În vara acestui an, multe hoteluri din Grecia şi Spania au avut grad de ocupare de 100%, iar românii care au aşteptat ofertele last minute pentru a merge în vacanţă nu au mai găsit locuri libere în unităţile de cazare dorite, spune Marius Pandel, director general al Christian Tour.

„Oamenii trebuie să ştie următorul lucru: camerele în hotelurile bune sunt rezervate cu câteva luni bune înainte. De exemplu, turiştii germani obişnuiesc să îşi cumpere vacanţa de vară până la sfârşitul lunii ianuarie”, a declarat Marius Pandel.

Christian Tour a anunţat miercuri că a lansat campania First Minute, prin care pune la dispoziţia turiştilor vacanţe cu reduceri de până la 45% în staţiuni din Grecia, Turcia şi Egipt, unele dintre ţările preferate de români pentru petrecerea concediului de vară.

Pentru a beneficia de reducerile First Minute, turiştii trebuie să achite un avans de 25 de euro şi apoi pot plăti în rate pachetul turistic.

„Sejurul rezervat în această perioadă poate fi achitat în rate, ceea ce reprezintă un mare avantaj pentru turist, care nu va mai avea impresia că îşi goleşte portofelul atunci când cumpără un sejur”, a adăugat reprezentantul companiei.

În ceea ce priveşte preţurile, în Zakynthos, şapte nopţi de cazare la un hotel de tip studio, fără mic dejun, costă 39 de euro de persoană, fără taxe.

În Antalya, şapte nopţi de cazare în regim all inclusive la un hotel de patru stele, plus transport cu avionul, îi costă pe cei care fac rezervarea în această toamnă începând de la 294 de euro de persoană, fără taxe.

Persoanele care aleg staţiunea Hurghada pot plăti de la 478 de euro de persoană, fără taxe. Pachetul include şapte nopţi de cazare în regim all inclusive la un hotel de cinci stele şi transport cu avionul.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.