Ziarul electronic al arădenilor

Afgani ascunşi într-un camion cu amidon, depistaţi la PTF Nădlac

Doi tineri din Afganistan, ascunşi într-un camion încărcat cu amidon de porumb, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră de la PTF Nădlac I, când încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

Migranții au fost depistatți când la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 44 de ani, care conducea un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorca, ambele înmatriculate în România.

Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, amidon din porumb pe ruta România – Olanda.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, în interiorul acestuia au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul marfă, doi cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul Sectorului P.F. Nădlac, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt doi tineri din Afganistan, în vârstă de 16 şi 18 ani, care au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei.

„Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru şofer şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii straini, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun“, a informat Poliția de Frontieră.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.