Ziarul electronic al arădenilor

Acțiune vânătorească la Pecica. Peste 200 de iepuri sălbatici prinși

Peste 200 de iepuri sălbatici au fost prinşi vii, în cadrul unei acţiuni vânătoreşti care a avut loc, luni, în premieră după 1989, având ca scop reducerea efectivului din fondul de vânătoare Pecica, unde rozătoarele s-au înmulţit excesiv şi au produs pagube însemnate în agricultură.

Vânătoarea de iepuri a fost organizată de Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Arad, după ce agricultorii din zona Pecica au reclamat pagube însemnate produse de iepuri, care s-au înmulţit prea mult în ultimii ani.

Directorul AJVPS, Nicu Deme, a declarat, pentru Agerpres, că pe fondul de vânătoare Pecica există un efectiv estimat la 1.200 de iepuri pe 8.000 de hectare de teren, deşi ar trebui să fie cel mult 800.

„Acţiunea este o premieră în judeţul Arad, după Revoluţie. Iepurii sunt prinşi în plase, nu folosim arme în acest caz, pentru că nu îi ucidem. Estimăm că vom captura până în 250 de iepuri, pe care îi vom reloca pe fonduri de vânătoare depopulate din judeţul nostru, dar şi din Covasna şi Dâmboviţa“, a declarat Nicu Deme.

La acţiune au participat în jur de 110 vânători, dar şi prinzători veniţi din Ungaria.

Plasele întise pe câmpuri au avut o lungime totală de 1.200 de metri, iar rozătoarele vii au fost puse în lăzi, urmând să fie vândute fondurilor de vânătoare cu preţuri de până la 100 de euro.

Pntru fiecare iepure capturat, AJVSP Arad cheltuie aproximativ 25 de euro, iar profitul este de 75 de euro, urmând să fie vândute în jur de 250 de exemplare sălbatice.

Cultivatorii de floarea-soarelui din zona Pecica au reclamat că iepurii le produc anual pagube însemnate, unii renunţând la această cultură pentru a evita pierderile.

sursa: Agerpres

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.