Ziarul electronic al arădenilor

A fost semnat contractul pentru proiectarea unui pod nou peste râul Mureș

Contractul pentru realizarea proiectului tehnic în vederea construirii unui pod nou peste râul Mureș în municipiul Arad a fost semnat miercuri, de autoritățile locale și proiectant.

Contractul a fost semnat cu firma SC Aduro Impex SRL București, valoarea acestuia fiind de 4.159.329 lei (TVA inclus). Firma contractată va preda proiectul tehnic în termen de 6 luni de la semnarea contractului, a anunțat Primăria Municipiului Arad.

„Construirea noului pod peste râul Mureş este parte a unui proiect important al municipalității arădene, în valoare de peste 47 milioane de euro, în care se dorește amenajarea unui traseu de transport public de călători care să asigure legătura între zona UTA şi strada Ştefan cel Mare.

Ambițiosul proiect realizat din fonduri nerambursabile mai presupune: achiziţionarea a 10 autobuze electrice,  amenajarea de străzi noi (continuare str. A. Șaguna – str. Câmpia Turzii, continuare str. Ticu Dumitrescu) și  reabilitarea străzii Andrei Șaguna, tronsonul cuprins  între str. Condurașilor și str. Barbu Lăutaru“, se arată într-o informare a Primăriei Arad.

De asemenea, în cadrul proiectului se vor amenaja  două  stații de alimentare pentru autobuzele electrice, se vor  construi (6) și moderniza (17)  staţii de transport public de călători. În plus, se vor amenaja noi kilometri de piste pentru biciclete și se vor achiziționa 330 de biciclete.

„Mă bucur că am făcut primul pas în realizarea acestui proiect. Azi am semnat proiectarea pentru execuția podului și reconfigurarea acestui traseu, a stațiilor de autobuz și a semaforizărilor. Durata de implementare este de 6 luni, ceea ce înseamnă că în iarnă am avea proiectul podului și a traseului terminat. Aceasta ne va permite să demarăm licitația pentru execuție.  Sperăm ca anul viitor pe vremea asta să avem contract pentru execuția podului și să dăm ordinul de începere a lucrărilor.”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarț.

Conform municipalității, construcția unui nou pod peste râul Mureş va diminua considerabil traficul pe Podul Traian.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.