Ziarul electronic al arădenilor

Carantina din comuna Seleuș, anulată de judecători

Magistrații de la Curtea de Apel Bucureşti au decis anularea carantinei din comuna arădeană Seleuș, după ce autorităţile locale au atacat ordinul DSU în instanţă.

Anunțul a fost făcut, miercuri, de primarul comunei Seleuș, Cristian Branc.

„Dragii mei, acțiunea întreprinsă în instanță, prin care solicitam anularea ordinului emis de Departamentul pentru Situații de Urgență, a avut câștig de cauză. De astăzi comuna Seleuș iese din carantină! În urmă cu aproximativ o săptămână vă promiteam că voi face tot posibilul pentru a scoate comuna noastră din carantina impusă de autoritățile centrale. Astăzi, Curtea de Apel București ne-a dat câștig de cauză. Am promis că voi lupta pentru cetățenii comunei Seleuș și asta am făcut. Așa voi face și în continuare pentru că această comunitate merită tot ceea ce este mai bun. Victoria obținută astăzi nu este a lui Cristian Branc, ci a întregii noastre comunități! Dumnezeu să binecuvânteze comuna noastră!“, a scris primarul din Seleuș pe Facebook.

Pe de altă parte, instanţa a respins cererea primarului din Seleuş de acordare de despăgubiri, însă decizia nu este definitivă.

„Admite în parte acţiunea. Anulează Ordinul DSU nr. 4659263/01.08.2020. Respinge capătul de cerere având ca obiect plata daunelor morale, ca neîntemeiat. Cu drept de recurs în termen de 2 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a fi depusă la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată azi, 12.08.2020, prin punerea la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei“, se arată în decizia instanţei.

Săptămâna tracută, primarul Cristian Branc a anunțat că a atacat în instanţă ordinul prin care două localităţi ale comunei au fost plasate în carantină începând din 1 august, motivând că măsura nu se justifică, în condiţiile în care în ultima săptămână au fost confirmate doar cinci cazuri noi.

Primarul din Seleuş a atacat în instanţă ordinul de carantinare a comunei

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.