Ziarul electronic al arădenilor

6 electrocasnice indispensabile în orice bucătărie

Pentru a putea servi scopurilor cărora le este destinată, o bucătărie trebuie să fie în primul rând bune utilată, pentru a-ți pune la dispoziție toate cele necesare atunci când gătești sau când pui masa. Din acest motiv, o bună parte dintre electrocasnicele dintr-o locuință se regăsesc în bucătărie, fiind indispensabile activităților de zi cu zi.

Dacă urmează să te muți în casă nouă sau ai în plan să îți reamenajezi actuala locuință, iată care sunt electrocasnicele ce nu trebuie să-ți lipsească din bucătărie!

Aragazul

Imaginea acestui dispozitiv se asociază automat cu bucătăria, pentru că nu cred să existe cineva care să-și instaleze aragazul în dormitor sau în living. Bucătăria este un spațiu destinat preparării hranei, iar pentru gătit ai nevoie de un aragaz, așa că nu întâmplător l-am trecut în capul listei. Poți opta pentru un model clasic, pe gaze, sau pentru un aragaz mixt cu un cuptor electric și ochiurile pe gaz. De asemenea, mai există si varianta plitei electrice, iar alegerea modelului potrivit se face în funcție de preferințele fiecăruia.

Hota electrică

Hota a devenit deja un must-have pentru orice bucătărie, mai ales de când au apărut modelele electrice, care te scapă rapid de mirosul de mâncare și aburii care ies din oalele în clocot. Considerată la început un moft, acesta și-a dovedit în timp utilitatea, având o contribuție decisivă și în prevenirea apariției igrasiei și mucegaiului, datorate aburului care se degajă în bucătărie.

Cele mai frecvent întâlnite modele sunt cele amplasate deasupra aragazului, însă există și tipuri mai noi de hote, cum ar fi cele de perete sau cel retractabile.

Frigiderul sau combina frigorifică

Nu este o regulă strictă ca frigiderele sau combinele frigorifice să fie plasate în bucătărie, dar  cei mai mulți preferă acest spațiu, pentru a avea mai ușor acces la alimente sau la ingredientele pentru gătit. Înainte de a cumpăra un astfel de aparat, trebuie să te decizi asupra locului în care îl vei amplasa, apoi să măsori exact dimensiunile acestuia. Frigiderul sau combina trebuie să aibă dimensiunile potrivite pentru a încăpea în spațiul respectiv, dar ține cont și de faptul că între partea din spate și perete trebuie să existe un spațiu liber de aproximativ 10 centimetri.

Cuptorul cu microunde

Acest aparat este o alternativă mult mai rapidă decât aragazul, atunci când vrei să încălzești o cană cu lapte pentru micul dejun sau o farfurie cu mâncare. E mult mai ușor să așezi farfuria sau cana în cuptorul cu microunde și să apeși un buton, decât să aprinzi aragazul și să aștepți ca mâncarea să se încălzească, așa că nu ezita să îți cumperi un astfel de aparat pentru bucătăria ta. Nu ocupă mult loc, nu consumă mult și este ușor de întreținut, fiind astfel o investiție pe care nu ai de ce s-o regreți.

Espressorul

O zi perfectă nu poate începe decât cu o cafea fierbinte și aromată servită în confortul propriei locuințe, iar espressorul se dovedește un aparat indispensabil în acest sens. Îl vei folosi zilnic, așa că trebuie amplasat într-un loc ușor accesibil, în care să nu te încurce la celelalte activități uzuale din bucătărie. Ține cont că trebuie curățat după fiecare utilizare, iar la interval de 2-3 luni necesită o operațiune de decalcifiere.

Robotul de bucătărie

Spre deosebire de celelalte electrocasnice enumerate, robotul de bucătărie poate fi păstrat într-un dulap, pentru că nu îl vei folosi zilnic. Cu toate astea, se dovedește extrem de util când vrei să toci, să mărunțești sau să amesteci ingredientele pentru mâncare.

Acestea sunt dispozitivele fără de care o bucătărie nu poate fi considerată utilată complet, de aceea trebuie să se afle în capul listei de achiziții când faci o investiție în dotarea locuinței.

sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.