Ziarul electronic al arădenilor

5 greșeli pe care le faci când folosești telefonul

Fără să conștientizăm, fiecare dintre noi comite greșeli în utilizarea telefonului mobil care, dacă nu îl distrug complet, îi afectează buna funcționare sau integritatea, fiind necesară reparația, iar în cazuri extreme chiar înlocuirea sa.

Dacă vrei să-ți îmbunătățești comportamentul în utilizarea acestui aparat, rândurile de mai jos îți vor fi de ajutor.

Utilizarea ecranului fără a avea aplicată o folie de protecție

Ecranele telefoanelor moderne sunt acoperite de straturi de sticlă ranforsată chimic, precum Corning Gorilla Glass (ajunsă deja la a 7-a generație), AGC Inc.  Dragontrail sau Schott AG Xensation, concepută special pentru a proteja componenta de mare sensibilitate care este display-ul împotriva zgârieturilor și șocurilor de orice fel. În pofida avansului tehnologic, ecranul rămâne la fel de sensibil și un utilizator care ține la telefonul său va căuta în oferta de folii telefoane acel produs care să ofere o protecție adecvată dispozitivului favorit.

Folia de protecție are rolul de a proteja ecranul de zgârieturi sau lovituri, dar și de transpirație, urme de grăsime sau alte impurități care tind să adere la suprafața acestuia. Folia trebuie să fie compatibilă cu modelul de telefon, să aibă durabilitate 9H la zgârieturi, să fie cât mai subțire și sensibilă la atingere pentru a nu afecta proprietățile ecranului. Este esențial ca folia de protecție să fie creată de un producător cu reputație în domeniu, iar pentru a evita surprizele neplăcute generate de contrafaceri, aceasta trebuie să fie achiziționată de la un vânzător autorizat.

Lipsa husei sau carcasei de protecție

Este la fel de nocivă pentru siguranța telefonului ca și lipsa foliei de protecție, mai ales în condițiile în care telefoanele moderne sunt realizate din carcase de aliaje metalice și acoperite integral sau parțial cu sticlă. Carcasa de protecție vine în completarea protecției asigurate de folie și protejează nu numai ecranul, ci întregul corp al telefonului de șocuri, zgârieturi sau alte deteriorări, precum și de infiltrarea de particule de apă, praf sau alte impurități care pot afecta funcționarea normală.

Ca și în cazul foliei de protecție, este foarte important ca produsul să fie original, operă a unui producător cu experiență în domeniu. În caz contrar, carcasele de slabă calitate sau contrafăcute nu oferă niciun fel de protecție, ba mai mult: pot afecta chiar funcționarea dispozitivului!

Utilizarea unui încărcător necorespunzător

Chiar dacă trendul recent este de a lansa și telefoane premium fără un accesoriu vital, precum este încărcătorul, ceea ce în mod evident favorizează tendința de a folosi orice fel de încărcător aparent compatibil, utilizatorul trebuie să știe că folosirea unui încărcător nepotrivit poate cauza daune majore telefonului mobil. Astfel, un încărcător ieftin sau care ar trebui să încarce un alt dispozitiv poate conduce la supraîncălzirea și chiar deteriorarea iremediabilă a bateriei, pentru că tensiunea de alimentare este diferită. Mai mult decât atât, orice șoc electric în timpul alimentării poate distruge componentele interne, făcând dispozitivul inutilizabil.

Ignorarea notificărilor și neinstalarea update-urilor

Funcționarea optimă a unui telefon mobil este condiționată inclusiv de instalarea tuturor update-urilor și patch-urilor, atât la sistemul de operare, cât și la aplicațiile instalate.

Sistemul de operare sau aplicația sunt programe care au nevoie de îmbunătățire periodică pentru a face față provocărilor lansate de utilizarea zilnică și conectarea la un mediu atât de periculos cum este internetul. Refuzul de a instala aceste modificări provoacă incompatibilități între programe, breșe în securitatea dispozitivului și consecințele pot fi între cele mai neplăcute.

Utilizarea de obiecte improvizate pentru curățarea orificiilor sau schimbarea sim-ului

Din dorința de a păstra telefonul mobil în stare impecabilă și pe fondul unei încrederi exagerate în propriile abilități tehnice, mulți utilizatori folosesc diferite improvizații, fie pentru a schimba sim-ul, fie pentru a curăța diferite orificii care par a fi afectate de impurități. Foarte multe dintre defecțiunile semnalate la unitățile de service sunt cauzate de șocurile electrice provocate de folosirea unor obiecte metalice pentru curățarea mufei de alimentare; funcționarea microfonului și/sau a difuzorului este o altă defecțiune provocată deseori de utilizator.

Pentru a evita toate aceste neplăceri costisitoare, este recomandat ca, în lipsa experienței în igienizarea telefoanelor mobile, să apelezi la un prestator de specialitate, care știe exact ce anume trebuie curățat și care sunt cele mai potrivite instrumente și substanțe.

În definitiv, telefonul este un dispozitiv sensibil, supus permanent unor riscuri de distrugere. Utilizarea acestuia fără a-i asigura o minimă protecție împotriva umidității, impurităților sau a șocurilor este de natură a-i afecta durata de viață și calitatea experienței tale în folosire.

sursa foto: https://www.piqsels.com/en/

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.