Ziarul electronic al arădenilor

5 tendințe în modă inspirate de anii ‘70

Moda anilor ‘70 este mai prezentă decât ne putem imagina, asta pentru că în tendințele actuale se regăsesc țesături, croieli și detalii inspirate din acele vremuri. Puțini știu că mătasea, catifeaua și dantela erau materiale specifice perioadelor de acum jumătate de secol.

În prezent, acestea sunt printre cele mai elegante și rafinate opțiuni pentru o ținută de seară sau chiar de zi. La mare modă sunt și blănurile, de asemenea de inspirație a anilor ‘70, broderiile cusute manual sau tricotajele. Și la capitolul accesorii, faimoasele perle și diversele bijuterii care le conțin, de la coliere la baza gâtului, brățări sau inele, toate sunt inspirate din acele vremuri.

Iată 5 tendințe în modă inspirate de anii ‘70:

Țesăturile fine, precum catifeaua, mătasea, dantela

O rochie de seară din mătase nu se compară cu nicio altă piesa vestimentară la capitolul rafinament. Desigur că același lucru se poate spune și despre dantelă sau catifea. Toate cele trei țesături sunt inspirate din moda anilor ‘70, atunci când doamnele le purtau cu orice ocazie. Catifeaua, de exemplu, îmbrăca cu succes inclusiv nasturii rochiilor și fustelor, iar mănușile din acest material erau nelipsite. Cât despre dantelă, se spune că aceasta nu se va demoda vreodată, iar moda zilelor noastre o confirmă. Poți asorta cu succes de la rochii, fuste, pantaloni scurți din dantelă, topuri sau blazere.

Mătasea nu mai are nevoie de niciun fel de descriere, orice femeie care adoră stilul elegant trebuie să aibă în garderobă o cămașă, o rochie și o eșarfă din mătase naturală.

Tricotajele

Rochiile din tricot sunt de asemenea de inspirație a anilor ‘70 și la mare modă și în zilele noastre. Tricotajele în general se poartă, de la cardigane, bluze și chiar compleuri formate din pantaloni și hanorac. Sunt comode, simplu de asortat și pot fi incluse cu succes în outfituri casual, cu pantofi sport sau platforme.

Broderiile cusute manual

Mulți dintre designerii sau magazinele care comercializează produse unicat au pe rafturi piese vestimentare cu broderii cusute în general manual. La mare modă sunt sacourile pe care sunt prinse bucăți de dantelă, perle sau franjuri din mătase. Și rochiile cu broderii cusute sunt foarte elegante și oferă o notă personală fiecărei femei care îmbracă o astfel de creație, Și pe articole casual, fabricate în serii, se regăsesc diverse broderii aplicate, de la tricouri, jeanși și până la jachete și hanorace.

Blănurile

O haină de blană te va scoate întotdeauna din anonimat în sezonul rece, fie că o porți la un eveniment elegant peste o rochie de seară, fie că o pui peste o cămașă purtată cu jeanși și bocanci. Efectul este același, îți va oferi o notă aparte de eleganță. În anii ‘70, hainele din blană naturală erau nelipsite, însă în cele cinci decenii de atunci au apărut și variantele de blană ecologică, vopsită în diverse nuanțe și cu variate croieli și lungimi,

Bijuteriile cu perle

Moda anilor ‘70 aducea în prim plan perlele. Sigur îți imaginezi o femeie extrem de elegantă, într-o rochie neagră din catifea, purtând mănuși lungi și ruj roșu. Ei bine, perlele nu lipsesc într-o astfel de combinație, care și în zilele noastre este în tendințe. Mai mult, în tendințele actuale se regăsesc numeroase tipuri de bijuterii care includ perle și care se asortează perfect ținutelor casual. O pereche de jeanși deschiși la culoare, un tricou alb și un colier din perle la gât, toate formează o ținută casual perfectă pentru zi.

Femeile care adoră stilul elegant știu că dantela, catifeaua, perlele și broderiile, inspirate din moda anilor ‘70, n-au cum să lipsească din garderoba lor, iar fiecare apariție a lor purtând aceste piese este menită să întoarcă toate privirile.

sursa foto: pixabay.com/ro/photos

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.