Ziarul electronic al arădenilor

5 sfaturi pentru arădenii care se află în autoizolare acasă

În fiecare zi auzi la televizor sau vezi pe internet cum crește numărul celor infectați cu COVID-19. Dacă jobul îți permite, lucrezi de acasă și, pentru că respecți recomandările Ministerului Sănătății, nu ieși din locuință decât atunci când ai neapărat nevoie.

La fel ca mulți alți oameni, nu ești obișnuit să stai tot timpul în casă fără să ieși în oraș la restaurante, cafenele sau în parcuri, cel mai probabil. Dar, pentru binele tău și al celor din jur, trebuie să găsești metode prin care să profiți la maximum de interiorul căminului tăi.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să uiți că ești în izolare:

  1. Fă mișcare

Chiar dacă nu erai pasionat de sală, sigur făceai cel puțin câteva minute de mișcare pe zi mergând la muncă, la magazin sau la ieșirile cu prietenii. Acum, când stai tot timpul pe scaun sau în pat, sigur resimți efectele lipsei efortului.

Dacă vrei să te simți mai bine atât fizic, cât și psihic, așa cum susțin nenumărate studii, este important să faci puțină mișcare zilnic. Poți încerca yoga – găsești video-uri gratis pe YouTube – dansuri sau aplicații pentru antrenamente cu greutatea corporală.

  1. Citește, citește, citește

Poate fi relaxant să te uiți la filme și seriale, dar, la un moment dat, devine obositor și repetitiv. Alege, în schimb, să îți petreci timpul citind. Acest obicei nu te scapă doar de stres, dar te ajută să înveți și lucruri noi.

Dacă te pasionează modul în care funcționează creierul uman, încearcă cărțile cu tematică psihologică, din care ai ce afla. Cel mai bine este să le comanzi online, ca să nu riști să fii contaminat atunci când ieși din casă.

  1. Descoperă un hobby creativ

Pentru că tot ai mult timp la dispoziție, de ce să nu îl petreci într-un mod care te-ar putea să scapi de stresul provocat de îngrijorare și panică? Este timpul să îți descoperi noi pasiuni, cu resursele pe care le ai la dispoziție.

Pentru a desena, ai nevoie doar de o foaie și un creion. Pentru cusut,  îți sunt necesare un ac și o ață. Dacă vrei ceva mai contemporan, cu câteva cunoștințe de fotografie, telefonul tău se poate transforma într-un aparat foto profesionist.

  1. Descoperă-ți pasiunea pentru gătit

Dacă obișnuiai să îți comanzi des mâncare sau să mergi la restaurante, acum nu mai ai această posibilitate, pentru că multe din ele s-au închis. Altfel, te vezi nevoit să îți gătești fiecare masă.

Dar gătitul nu trebuie să fie ceva complicat. Cu doar câteva ingrediente și mirodeniile potrivite, poți prepara un fel de mâncare de care să fii mândru. Nu cumpăra ingrediente în exces, încearcă să improvizezi cu ce ai deja în dulapuri, frigider sau congelator.

  1. Fă curățenie

Decât timp amâni să faci curat în dulap? Sau poate în cămară? Parchetul tău parcă ar avea nevoie de puțină lustruire, nu? Acum este momentul perfect să faci curățenie de primăvara până și în cele mai ascunse locuri din căminul tău.

Un loc curat și perfect aranjat te va ajuta să te concentrezi și să fii mai productiv la muncă, chiar dacă nu ai mediul ideal. În plus, la finalul acestei crize te vei putea mândri cu o casă lună și super organizată.

Nu este ideal să te afli mereu închis în casă, dar este necesar în acest moment. Încearcă toate sugestiile de mai sus ca să îți umpli timpul într-un mod productiv, de la gătit până la găsirea unor noi hobby-uri.

sursă foto: Shutterstock.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.