Ziarul electronic al arădenilor

5 secrete ale unei bucătării moderne, cu buget redus

Indiferent de cultură sau de țară, bucătăria a devenit cu timpul un spațiu multifuncțional. Considerată epicentrul unei case, bucătăria este locul în care se prepară mâncarea, dar și centrul social în care familia și prietenii interacționează unul cu celălalt.

Descoperă care sunt caracteristicile unei bucătării moderne și care sunt cele mai bune idei pentru a-ți transforma bucătăria într-un spațiu modern, sofisticat și practic.

Iată câteva trucuri care îți vor revoluționa bucătăria:

  1. Optează pentru culori sofisticate

Alegerea unei culori de referință este un truc în tendințe care va transforma bucătăria într-una la modă. Negru sau gri, de exemplu, sunt culori ideale pentru a fi combinate atât cu lemnul, cât și cu elemente din inox sau oțel inoxidabil. Dacă bucătăria ta este dotată deja cu electrocasnice din inox sau sticlă neagră, tot ce trebuie să faci este să vopsești pereții și vei obține un design elegant și sofisticat. Alte culori populare și vibrate care creează armonie și oferă un sentiment de calm sunt turcoazul și verdele măsliniu.

  1. Investește în electrocasnice inteligente

Pe lângă faptul că te ajută să economisești considerabil la facturile de energie, electrocasnicele inteligente pot schimba decorul bucătăriei, adăugând un plus de valoare estetică. Dincolo de frigider, cuptor și aragaz, o hotă pentru bucătăria ta este esențială pentru decorul și funcționalitatea bucătăriei. Hotele incorporabile au un design deosebit și nu ocupă mult spațiu. Spre deosebire de hotele tradiționale, hotele decorative se integrează perfect în orice tip de design. Intră pe Altex.ro și alege dintr-o gamă variată de electrocasnice la prețuri avantajoase!

  1. Renovează blatul

Blatul de bucătărie este primul care se deteriorează și suferă cele mai mari transformări. Alegi materiale ușor de întreținut, rezistente la căldură, care se îmbină perfect cu decorul. Dacă optezi pentru lemn, asigură-te că este finisat cu lacuri de protecție care nu permit acumularea de umezeală. Cuarțul și granitul sunt alte opțiuni practice, grozave și moderne ce adaugă un caracter practic curățării și întreținerii zilnice.

  1. Folosește elemente decorative originale

Dacă vrei să schimbi aspectul bucătăriei fără să cheltui prea mulți bani, alege elemente de decor care revitalizează spațiul. De exemplu, înlocuirea mânerelor de la dulapuri poate modifica aspectul mobilierului oferind un impact vizual chic. Lampioanele decorative și sfeșnicele au un potențial decorativ mare, fiind ideale pentru a crea o atmosferă confortabilă și intimă. Autocolantele pentru faianță sunt ușor de montat și reprezintă o soluție practică și ieftină pentru modernizarea bucătăriei.

  1. Schimbă iluminatul

Iluminatul poate schimba și influența atmosfera din bucătărie și nu numai. Dacă există zone în care nu ajunge lumina naturală, poți folosi iluminatul funcțional și pe cel ambiental. Asigură-te că este suficientă lumină în zona de gătit sau în cea de luat masa. Pentru un plus de confort, plasează lumini LED sau spoturi discrete și eficiente care personalizează spațiul și evidențiază o anumită zonă.

Indiferent cât de des îți propui să renovezi bucătăria, important este să definești stilul dorit înainte de a începe și să alegi materiale și finisaje de calitate, durabile, elegante care să realizeze un echilibru între stil și funcționalitate.

foto: Dmitry Zvolskiy – Pexels.com

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.