Ziarul electronic al arădenilor

5 lucruri pe care le poți face pentru a-ți motiva angajații

Pentru a fi un lider in adevaratul sens al cuvantului trebuie, in primul rand, sa acorzi atentie nevoilor angajatilor tai, astfel incat acestia sa isi poata desfasura activitatile intr-un mediu cat mai placut.

Numeroase studii au demonstrat faptul ca oamenii dau mai mult randament la locul de munca atunci cand pot beneficia de anumite facilitati. Acest lucru este normal, in special in ziua de azi, cand tehnologia ne poate usura semnificativ o parte dintre sarcini.

Mai mult decat atat, daca vrei ca salariatii sa isi pastreze motivatia pentru o perioada lunga de timp, trebuie sa incerci sa le pui la dispozitie cateva lucruri esentiale. Citeste in continuare pentru a afla ce poti face pentru ca angajatii tai sa fie mai activi.

Cele mai bune metode pentru a-ti motiva angajatii:

1. Garanteaza conditiile primare

Inca exista angajatori care nu le ofera salariatilor conditii primordiale, cum ar fi apa potabila. Asa cum iti poti imagina, niciun angajat nu se va simti motivat sa depuna eforturi pentru firma ta, daca acestuia nu ii sunt satisfacute nevoile de baza. In cazul in care te confrunti cu aceasta problema, trebuie sa stii ca nu este necesar sa achizitionezi sticle de apa in cantitati majore, ci este suficient sa cauti un dedurizator pe site-ul Clack.ro. Avantajele acestui echipament sunt mai complexe decat crezi. Pe langa faptul ca ofera apa potabila, dedurizatorul te poate ajuta si in urmatoarele situatii:

* sa elimini petele de calcar de pe obiectele sanitare

* sa prelungesti durata de viata a electrocasnicelor

* sa reduci factura la energiesa folosesti mai eficient produsele pentru igiena

In plus, aici gasesti o gama completa de sisteme pentru purificarea si tratarea apei, astfel incat sa alegi cea mai buna varianta pentru tine si pentru angajatii tai.

2. Asigura-le un mediu confortabil

Atunci cand vine vorba despre locul de munca, cei mai multi angajati se gandesc la un spatiu rigid, simplist si destinat exclusiv  ocupatiilor profesionale. Tocmai din acest motiv, ai putea opta pentru un spatiu de relaxare, pe care sa il decorezi cu fotolii si perne puf sau ai putea chiar schimba structura biroului, in cazul in care activitatea desfasurata permite acest lucru. In acest sens, descopera aici cele mai noi piese de mobilier, dar si o multitudine de accesorii care te vor ajuta sa iti relaxezi si, in acelasi timp, sa iti motivezi angajatii.

3. Ofera-le ajutor tehnologic

Asa cum spuneam, in zilele noastre, foarte putine job-uri nu au legatura cu tehnologia, iar atunci cand refuzi sa apelezi la ea, angajatii tai nu doar ca nu vor fi motivati, ci vor incepe chiar sa se simta nedreptatiti. Este clar ca in cadrul oricarui tip de institutie exista o multime de documente care contin informatii importante, iar tu le poti usura munca subordonatilor tai acordandu-le suport tehnologic in acest sens.

De exemplu, Stefadina ofera servicii de arhivare electronica a documentelor. Avantajele unui astfel de serviciu sunt numeroase – diminuarea cheltuielilor pentru hartie, eficienta in regasirea informatiei, protectia informatiilor prin semnaturi electronice – insa cel mai important lucru este acela ca angajatii tai vor simti ca faci ceva pentru a le usura munca, iar asta ii va motiva, cu siguranta!

4. Acorda recompense

Recunoasterea meritelor angajatilor tai este, cu certitudine, cea mai buna modalitate de a-i motiva. Aceasta metoda ii va determina sa depuna mai mult efort pentru indeplinirea sarcinilor, dar va starni si un soi de concurenta, lucru care ii va determina si mai mult. Drept urmare, asigura-te ca ii recompensezi pe cei care merita, indiferent ca alegi recompense financiare sau non-financiare.

5. Dreptul la viata privata

Este de preferat sa nu ceri socoteala angajatilor tai cu privire la chestiunile personale, mai ales daca vrei sa le starnesti interesul pentru sarcinile pe care le au de indeplinit.

Atunci cand vrei sa motivezi o persoana trebuie, inainte de orice, sa ii demonstrezi ca ii acorzi increderea ta. In mod evident, daca le ceri informatii sau detalii indiscrete, acestia isi vor pierde respectul pentru tine si, implicit, interesul pentru bunastarea firmei.

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.